1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fenerbahçe kolejine darbe

Fenerbahçe kolejine darbe

Sarı-Lacivertliler'in 2003 yılında Ataşehir’de kiraladıkları binada faaliyete geçen Fenerbahçe Koleji’nin "İmam Hatip Lisesi"ne dönüştürülmesi için düğmeye basıldığı öğrenildi.

A+A-

F.Bahçe camiası ayaklanırken, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, olayı doğruladı ancak oraya İmam Hatip Lisesi yapılacağı iddialarını yalanladı... Fenerbahçe Koleji ile ilgili çıkan bu haberler özellikle sosyal medyada çok büyük tepki görürken, kolejin arazisinde çıkan bu sorun camiada şok etkisi yarattı.

Binayı 10 yıllığına kiralayan ve sözleşmeyi önümüzdeki seneden itibaren 10 yıl daha uzatmak isteyen Fenerbahçe yönetimine Milli Eğitim Bakanlığı "Hayır" dedi.
 
Sarı lacivertli kulübün eğitimden sorumlu yöneticisi Turan Şahin, konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye şu açıklamayı yaptı;    
 
- "Olay maalesef doğru. Ben de bu konuları hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de Maliye Bakanlığı ile görüşmek üzere Ankara’ya geldim. Biliyorsunuz biz Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu binayı 2003 yılında 10 seneliğine Milli Eğitim’den kiralamıştık. Sözleşmeyi uzatmak için yeniden başvuruda bulunduk. Ancak Milli Eğitim bize ’O bölgede meslek ve sanat okulu eksikliği var. Bu yüzden siz kendinize başka yer bulun’ dedi. Kulağımıza gelen, bizim okulun 2013-2014 eğitim yılından itibaren İmam Hatip Lisesi (İHL) olarak faaliyete geçeceği..  Bu her yerde konuşulan bir söylenti. Ama çok yüksek sesle dile getiriliyor.. Ben lise binasını elimizden almamaları yönünde bugün Başkent’te bir dizi temaslarda bulunacağım.. Bu okuldan eğitimin yanı sıra sporcu da yetiştiriyoruz. Hem de ne kadar başarılı sporcular yetiştirdiğimiz ortada.. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bizi anlayacağını umuyoruz.. Beni akşam saatlerinde ararsanız size bu konuda daha net şeyler söyleyebilirim.. Ancak şimdilik camia olarak çok üzgün olduğumuzu söyleyebilirim.. Hem biz, hem okulda okuyan öğrencilerin aileleri çok üzgün.."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.