1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe istediğini aldı

Fenerbahçe istediğini aldı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor karşısında ikinci yarıda Webo ve Sow'un attığı gollerle 2-0'lık galibiyete uzandı

A+A-

 

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Lider Galatasaray'ın 3 puan aldığı haftayı kayıpsız geçmek isteyen zirvenin en yakın takipçisi Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 kazandı.

>>> BU POZİSYON ÇILDIRTTI!

>>> MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Son dönemde başarılı sonuçlar alan sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri, sakatlığını atlattıktan sonra formasına kavuşan Kamerunlu forvet Pierre Webo ve Moussa Sow kaydetti.

Bu galibiyetin ardından haftaiçi İtalyan takımı Lazio'ya karşı oynayacağı UEFA Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesi öncesinde moralini yüksek tutan Fenerbahçe puanını 49'a çıkardı ve 2. sıradaki yerini sağlama aldı. Ligden düşmemenin mücadelesini veren Akhisar Belediyespor ise 26 puan ile 17. sırada kalarak ligde kalma yarışında ağır yara aldı.

Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Orduspor ile karşılaşacakken, Akhisar Beeldiyespor ise evinde Trabzonspor'u konuk edecek.

KOCAMAN'IN YENİ KURGUSU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile yaptıkları mücadelede, cezalı ve sakat futbolcular nedeniyle kadrosunda zorunlu değişiklikler yaptı. Akhisar Belediyespor karşısında sarı-lacivertli ekibin kadrosunda sarı kart cezalısı Gökhan Gönül, sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Salih Uçan'ın yanı sıra Yobo ve Hasan Ali Kaldırım bulunmadı.

Aykut Kocaman, devre arası transfer döneminde Webo'nun gelişinin ardından genelde orta alanın solunda oynattığı Sow'u forvet arkasına çekti. Gökhan'ın yerine savunmanın sağında Mehmet Topuz'a görev veren Kocaman, savunmanın ortasında ise Bekir İrtegün'ün yanında Egemen Korkmaz'ı oynatıp, Yobo'yu 18 kişilik kadroya almadı. Fenerbahçe'de Krasic, Sezer Öztürk ve Recep Niyaz da 18 kişilik maç kadrosunun dışında kalan diğer isimler oldu.

WEBO FORMASINA KAVUŞTU

UEFA Avrupa Ligi'nde Viktoria Plzen ile yapılan ilk maçta sakatlandıktan sonra bir süre takımdan ayrı kalan golcü futbolcu Webo, Akhisar Belediyespor maçıyla birlikte takıma döndü. Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin ligde 25. haftada Bursaspor, 26. haftada da Medical Park Antalyaspor ile yaptığı son iki maçta forma giyemeyen Webo, 11'deki yerini aldı.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe maçın başlarında gol için rakip kale önüne etkili girişimlerde bulunarak, rakibinin direncini erken kırmak niyetindeydi. Sow'un ceza sahasına daha yakın konumlandırılması sonucu Fenerbahçe, rakip kaleye gitmekte sorun yaşamadı. Sow ve Webo ikilisi ileride gol ararken sol kanattan Reto Ziegler de atakların olgunlaşmasına yaptığı katkıyla tribünlerden alkış aldı.

TRİBÜNLER GOL BEKLEDİ AMA...

İlk yarım saat içinde gol bulamayan Fenerbahçe, devre bitmeden aradığı gol için girişimlerini hızlandırdı. İlk yarının sonlarına doğru Moussa Sow'un harika şutunda top kale çizgisini geçti ama sonrasında geri sekti. Pozisyonu iyi süzemeyen maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun kararı sonrasında çizgiyi geçen top goo değeri kazanmadı. Pozisyon sonrasında tribünlerden "Yeter Yıldırım Demirören!" tezahüratları yükseldi. İlk yarıda başka pozisyon olmayınca, devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

WEBO GOLLE DÖNDÜ

Maçın ilk yarısında sağ kanatta Gökhan Gönül'ün eksikliğini fazlasıyla hisseden Fenerbahçe, ikinci yarıda ise bu soruna bir çözüm buldu. İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi baskılı başlayan Fenerbahçe, 47. dakikadaPierre Webo'nun ayağından bulduğu golle skor üstünlüğünü eline aldı. Bu gol, Webo'nun Fenerbahçe formasıyla ligdeki 5. golü olurken aynı zamanda ayakl attığı ilk gol olarak da kayıtlara geçti.

GOLDEN SONRA KONTROLLÜ OYUN

Fenerbahçe golü bulduktan sonra ayağını gazdan çekip top dolaştırmaya başladı. Pas tafiğini artıran sarı-lacivertli takım kendisini fazla yormazken, rakibine de net pozisyon şansı tanımadı. Kuyt ve Cristian Baroni ile farkı artırma şanslarından yararlanamayan Fenerbahçe, orta alandaki üstünlüğüne güvenerek maçı rölantiye aldı.

DEĞİŞİKLİKLER VE ETKİLERİ

Selçuk Şahin ve Stoch'u oyuna sokup, Caner ve Webo'yu sahaya süren Aykut Kocaman bu hamlelerinden beklediğini alamazken son değişiklik sonuçta etkili oldu. Mehmet Topuz'un yerine Orhan Şam'ı oyuna alan Kocaman, oyuncusunun Moussa Sow'un golündeki katkısı sonucunda bu durumdan fazlasıyla hoşnut oldu. 84. dakikada Moussa Sow'un attığı golle 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe, skoru koruyarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.