1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Fatma için 7 saat çalıştılar

Fatma için 7 saat çalıştılar

14 yaşındaki lösemi hastası Fatma için 7 saat boyunca karla kaplı köy yolunu açmak için çalıştılar.

A+A-

 

Bingöl’ün Karlıova İçlesi’ne bağlı Kaşıkçı Köyü’nde yaşayan 14 yaşındaki lösemi hastası Fatma Kalkan, karla kaplı köy yolu 7 saat süren çalışma sonucu açılarak hastaneye kemoterapi tedavisine götürüldü.

Kar, tipi ve fırtına nedeniyle yaklaşık bir haftadan beri yolu kapalı olan Karlıova İlçesi’ne bağlı Kaşıkçı Köy’ünde yaşayan lösemi hastası Fatma Kalkan’ın fenalaşması üzerine, ağabeyi Mezher Kalkan Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı’dan yardım istedi. Bunun üzerine Kaymakam Çomaklı da, Özel İdare müdürü Bayram Sümbül’e köy yolunun açılması talimatını verdi.

Dün saat 14.00′da başlanan köy yolu temizleme çalışmaları, 7 saat sürdü. Saat 21.00 sıralarında tamamlanan çalışmalar sonunda özel idare ekipleri Kaşıkçı Köyü’ne ulaştı.

Köy minibüsü ile Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavi sansına gitmeden önce konuşan lösemi hastası Fatma Kalkan, babası Teymur Kalkan’ın kanser tedavisi gördüğünü ve geçen yıl yaşamını yitirdiğini belirterek şunları anlattı:

“Babam öldükten sonra hastalığım ortaya çıktı. Ben de tedavi görmeye başladım. Bunun için Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kemoterapi seanslarına gidiyordum. Köyümüzün yolu yaklaşık bir haftadan beri kar ve tipi yüzünden kapalı olduğu için bugün gitmem gereken seansa gidemeyecektim. Babam öldükten sonra evimizin geçimini ağabeyi Mezher sağlıyor 7 kardeşiz. Ben hastalığım nedeniyle okulu 6′ncı sınıftan itibaren bırakmak zorunda kaldım. Okulumu özledim, okuluma devam etmek istiyorum ama hastalığım nedeniyle gidemiyorum.”

Ağabey Mezher Kalkan da, köy yolunun açılması için verdiği destek nedeniyle Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı’ya ve yolu açan ekiplere teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.