1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Evin önünden geçme'

'Evin önünden geçme'

Evlerinin önünden geçmemesi için uyardıktan sonra çıkan tartışmada kurşun yağdırdı.

A+A-

KONYA'da Mehmet Kılıç'ı, pompalı tüfekle öldüren, Alparslan Oğuz'u da yaralayan besici Ramazan Avcı'nın, Kılıç ve arkadaşlarını evlerinin önünden geçmemesi için uyarıda bulunduktan sonra, çıkan tartışmada küfür etmesi üzerine tüfekle ateş ederek öldürdüğü öne sürüldü.

Olay, geçen cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Meram İlçesi Kovanağzı Mahallesi Çakılharman Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Kılıç (27), arkadaşları Alparslan Oğuz (20), Mustafa Duran (18) ve İbrahim Evlan (28) ile otomobille gezdiği sırada, iddiaya göre aralarında daha önceden de küfürleşme yüzünden kavga ettikleri Ramazan Avcı'nın (23) evinin önünden geçti. Bunu fark eden Avcı da, iddiaya göre Kılıç'a, 'Evin önünde geçme' diye uyarıda bulundu. Uyarının ardından Kılıç ve Avcı tartışmaya başladı. Tartışmaya Kılıç'ın arkadaşları Alparslan Oğuz, Mustafa Duran, İbrahim Elvan ile Avcı'nın babası Ahat Avcı (53) ve ağabeyi Murat Avcı (27) da katıldı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Avcı, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle rastgele ateş açmaya başladı.

Açılan ateş sonucu Kılıç, başından ve göğsünden, Alparslan Oğuz, vücudunun çeşitli yerleri ve Avcı’nın babası Ahat Avcı da sağ el parmağından yaralandı. Kanlar içinde kalan yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç, yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü. Ölen Mehmet Kılıç'ın 2 yıl önce karıştığı bir kavgada kalbinden bıçaklanıp uzun süre tedavi gördüğü belirtildi. Oğuz'un da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Ramazan Avcı, olay yerinden hızla uzaklaşırken kavgaya karışan ağabeyi Murat Avcı ile karşı gruptan Mustafa Duran ve İbrahim Elvan gözaltına alındı. Kaçan Avcı da dün polis tarafından yakalandı.

Avcı'nın polise verdiği ilk ifadesinde, Mehmet Kılıç’ı, evlerinin önünden geçmemesi için uyardıktan sonra çıkan tartışmada Kılıç'ın küfür ettiğini ve küfür etmesi ardından tüfekle ateş açtığını öne sürdüğü öğrenildi. Olayda kullanılan tüfek bir komşularının bahçesinde bulunurken evlerinde ise 1’er tüfek, tabanca, kılıç ve muşta ele geçirildi. Avcı'nın ele geçirilen malzemelerin fotoğrafını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından yayınladığı belirtildi. Gözaltına alınan 4 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.