1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ev alan yabancının vize sorunu kalmayacak

Ev alan yabancının vize sorunu kalmayacak

Babacan, Cannes'da uluslararası yatırımcılara ev alan yabancıların vize sorununun çözülmesi için çalışıldığı bilgisini verdi.

A+A-

 

Türkiye ’den ev alan yabancıların vize sorunu bitiyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Cannes’da geçekleşen dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM 2013’te, bu konuda çalışmaları olduğunu ve kısa bir süre içinde bu konudaki çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade etti. Şu anki sistemde Türkiye’den konut alan yabancıların vize ve oturma izni konusunda sorun yaşadığı, bunun da yurtdışı talebi etkilediği ifade ediliyor. 
Babacan, 84 ülke yatırımcılarına Türkiye’ye ilişkin bir bilgilendirme yaptı. İstanbul ’un dünyadaki ilk 10 finans merkezinden biri olmaya aday olduğunu kaydeden Babacan, Türkiye’nin son küresel krizden de çok az etkilendiğini vurguladı. Emlak yatırımcıları ise bu konuda birçok modelin söz konusu olduğunu belirtiyor. Bazı ülkelerin ev alan yabancılara oturma izni verdiğini belirten kaynaklar, bazı ülkelerde ise 5 yıllık vizelerin söz konusu olduğunu ifade ediyor. 

Mortgage sistemi 

Türkiye’nin mortgage sistemi de gündeme geldi. Türkiye’de uygulanan mortgage sisteminde yüzde 75’in üzerinde borçlandırmama, sadece TL üzerinden kredi kullandırma gibi bazı kuralların söz konusu olduğunu ifade eden Babacan, sürdürülebilir başarı için de bu kurallara ihtiyaç olduğunu söyledi.

İşimize gelen ülkeye evet diyeceğiz

 Fuarda Türkiye çadırını ziyaret eden Babacan, inşaat sektörü temsilcileriyle sohbet etti. Mütekabiliyet yasasıyla ilgili soruları dinleyen Babacan, “Biliyorsunuz yabancıların konut edinmesinde yasa değişti, inisiyatif bakanlar kurulunda. İşimize gelen ülkeye evet, işimize gelmeyene hayır diyeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.