1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Erkek bebeğin doğum raporuna yanlışlıkla kız yazıldı.

Erkek bebeğin doğum raporuna yanlışlıkla kız yazıldı.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen erkek bebeğin doğum raporuna yanlışlıkla kız yazıldı. Nüfus idaresinden ise pembe kimlik verildi.

A+A-

 

Kırklareli Devlet Hastanesinde dünyaya gelen erkek bebeğin doğum raporunun cinsiyet bölümüne yanlışlıkla "kız" yazılınca, nüfus idaresince erkek bebeğe pembe kimlik verildi. Ergün-Suzan Tomurcuk çiftinin iki hafta önce Kırklareli Devlet Hastanesi’nde erkek çocukları dünyaya geldi. Baba Tomurcuk, Miraç adını verdikleri bebekleri için nüfus cüzdanı çıkarmak için Kırklareli Nüfus Müdürlüğü’ne gitti.

'HASTANEDEKİ GÖREVLİNİN DALGINLIĞI'

Tomurcuk, oğlunun doğum raporunda cinsiyetinin yanlış yazıldığını Miraç bebeğe pembe kimlik çıkarıldığında anladı. Duruma itiraz eden baba Tomurcuk, yanlışlığın sadece mahkeme kararıyla düzeltilebileceği yanıtını aldı. Tomurcuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanedeki bir görevlinin dalgınlığı nedeniyle başlarına böyle olumsuz bir hal geldiğini söyledi.

DÜZELTTİRMEYE MADDİ İMKANIM YOK

Hamallık yaparak geçimini sağladığını ve maddi yetersizlik çektiklerini anlatan Tomurcuk, "Oğluma yanlış bir kayıt nedeniyle pembe kimlik verdiler. Benim bunu mahkemede düzelttirmem gerekiyormuş. Maddi imkanım zaten yok. Bana bu konuda yardım etmelerini istiyorum. Bizim dışımızda gelişen bu hatayı gidersinler" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.