1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ergün Yiğit, İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı

Ergün Yiğit, İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı

İYİ Parti'de başlayan ilçe kongreleri süreci Başkent Ankara'da da start aldı. Çankaya İlçe kongresi öncesi Ergün Yiğit, ilçe başkanlığına aday olduğunu bugün yaptığı bir toplantı ile açıkladı.

A+A-

Etibank Genel Müdür eski Yardımcılığı görevinde bulunmuş, halen ticaretle meşgul olan Ergün Yiğit, bugün Kent Otel'de gerçekleştirdiği basın toplantısı ile İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Başkan adayı Yiğit toplantıda şöyle konuştu:

"Kurucu üyesi olduğum Çankaya İlçe teşkilatının oluştuğu dönemde yapılan ve büyük bir heyecan içinde gerçekleşen Kurucular Kurulu, Yönetim Kurulu vb. toplantılarda hakim üye profili oldukça dikkat çekiciydi. Siyasete her zaman mesafeli olmuş, aktif siyasetin içinde hiç olmamış veya çok az bulunmuş, hayatı boyunca kendi işiyle gücüyle ve kendini yetiştirmekle meşgul olmuş, ancak ülkenin içinde bulunduğu zor durum nedeniyle elini taşına altına koymaya, siyasi mücadeleye katılmaya karar vermiş insanlar büyük çoğunluğu oluşturuyordu. Kuruluş süreci itibariyle İYİ Partiyi diğer siyasi partilerden ayıran özelliklerin en başında da bu durum geliyordu ve bu durum Partimizin potansiyelini üst düzeye çıkartan çok heyecan verici bir fark oluşturuyordu.

Ancak üzülerek ifade etmem gerekir ki maalesef zaman içinde siyasetin alışıldık çarkları işlemeye ve bu çok değerli insan kaynağı hızlı bir şekilde erimeye başladı. Partiye gerçekten değer katacak birçok insan sistemin dışına itilirken, güce itaat en büyük değer ölçüsü haline gelmeye başladı.

Sayın Genel Başkanımıza ülkenin bu zor döneminde sergilediği liderlik ve en temel insan haklarından birisi olan demokratik yönetim hakkı için sürdürdüğü mücadele için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor ve bedeli ne olursa olsun, mücadelesinde sonuna kadar yanında olmaya huzurlarınızda bir kez daha öz veriyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın da konuşmalarında sıklıkla işaret ettiği gibi, demokrasi talebimiz onun yalnızca temel insan haklarından birisi olmasından kaynaklanmıyor. Onun yanı sıra ve en az onun kadar önemli olmak üzere, gücünü ortak akıldan alan demokratik yönetim biçimini, ülkenin içinde bulunduğu sorunların çözümü için en doğru ve en etkili araç olarak görüyor ve kabul ediyoruz."

Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gerçek anlamda demokrasinin öncelikle kendi partimizin bünyesinde hayat bulması ve işlerlik kazanması en öncelikli görevimizdir. Partimizin her bir mensubunun özel bir değer olduğunun bilincinde olarak, farklı sesleri tehdit olarak değil Partimizin bir zenginliği olarak kabul eden, kapsayıcı, kucaklayıcı bir yönetim anlayışını hayata geçirmek üzere 15 Şubat 2020 tarihinde yapılacak İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı'nın yönetimine talip olmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz.

Demokrasinin ülkemizde yeniden inşasına katkı sağlamak üzere çıktığımız bu yolda partimizin siz değerli üye ve kongre delegeleri ile hep birlikte yürümek istiyor ve desteklerinizi talep ediyoruz."

Ergün Yiğit'in toplantısına katılan İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Tamer Kayaalp de toplantıda yaptığı konuşmada; Demokrasi ve partinin kurumsallaşmasına katkı için çağıran her adaya gideceğini, Kevser Ofluoğlu'nu da birlikte gidelim demek için gelmeden önce aradığını ancak telefona cevap vermediğini söyledi. Partiyi çok büyük zorluklarla kurduklarını ve bu noktaya getirdikten sonra da kimsenin emekleri boşa çıkaracak davranışlarda bulunmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.