1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ereğli'de feci kaza

Ereğli'de feci kaza

Zonguldak Ereğli'de öğrenci midibüsü ile TIR'ın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, öğrenci taşıyan midibüs, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek TIR ile çarpıştı. Midibüs sürücüsünün öldüğü kazada, 19 öğrenci ve TIR sürücüsü yaralandı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasındaki Tersaneler mevkiinde meydana geldi. Ereğli'den Alaplı'ya giden Mustafa Taş yönetimindeki 67 M 8506 plakalı midibüs, kontrolden çıkıp orta refüjdeki bariyerlere çarparak karşı şeride geçti. Midibüs, karşıdan gelen Hüseyin Sürür yönetimindeki 81 EH 401 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı.

SÜRÜCÜ ÖLDÜ, ÖĞRENCİLER YARALANDI

Kazada, sürücüler Hüseyin Sürür ve Mustafa Taş ile midibüste bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokul ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler Adem Taş, Meral Yılmaz, Şeyda Demirkol, Duygu Aydoğan, Ersin Kara, Sinem Öztekin, Salih Çetin, Kerim Murat Karaca, Furkan Sevimli, Sedanur Yılmaz, Umut Aydoğan, Hatice Çetin, Emirhan Çetin, Göksel Karayiğit, Nalan Özcan, Hicran Özcan, İlker Aydın, Serhat Altmış ve Sema Odabaş yaralandı. Yaralılardan durumu hafif olanların bazıları özel araçlarla, diğerleri ise ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan midibüs sürücüsü Mustafa Taş, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Taş'ın oğlu Adem Taş ile TIR sürücüsü Hüseyin Sürer'in durumlarının da ağır olduğu belirtildi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, kooperatifine bağlı olarak çalışan midibüsün kaza yaptığını öğrenince, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Akyüz, hastaneye kaldırılan sürücünün ölüm haberini alınca gözyaşlarını tutamadı. Hurdaya dönen midibüsün önünde oturup ağlayan Akyüz'ü, arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

KALP KRİZİ İDDİASI

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, hastanede yaralıları ziyaret eden Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, midibüs sürücüsünün kalp krizi geçirmiş olabileceği yönünde iddia olduğunu söyledi. Başkan Posbıyık, "Sürücünün sakin araç kullanan birisi olduğu söyleniyor. 'Bir anda kriz geçirmiş olabilir' diye iddia var. Düz yolda çok hız da yokmuş. Hiç kimse böyle bir olayın olmasına anlam veremiyor" dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.