1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan farklı düşünüyor!

Erdoğan'dan farklı düşünüyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nın ardından önemli mesajlar verdi. Gül,yaptığı konuşmada tarihi içerikli film ve dizilere, Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan’a göre da

A+A-

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili herkesi sorumlu olmaya davet eden Gül, 90'lı yıllarda TBMM'de yaşananları kastederek, "Geçmişte yaşananların tekrar edilmemesi gerekir. BDP'lilerin şiddet içeren sözleri tasvip edilemez. Tüm yetkililere sesleniyorum. Milletvekillerine de.. Kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. En aykırı fikir tartışılır ama terör, kan, şiddet, şiddeti teşvik edici konuşmaların hiçbiri tasvip edilemez" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, meclisin açılışında yaptığı konuşmanın da "tesadüfen" "ayak üstü" yapılmış bir konuşma olmadığını söyledi.

"AKAN KAN KİMİN KANI OLURSA OLSUN ÜZÜLÜRÜZ"

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yeniden gündeme getirdiği yurtdışındaki silahlı kişilerin silah bıraktıktan sonra başka bir ülkeye gidebileceklerine dair bir soruyu, devletin akan kanı durdurmak için çalıştığını belirterek, "Akan kan kimin kanı olursa olsun üzülürüz" dedi. Daha önceki girişimlerin sabote edildiğini kaydeden Gül, örgütün elinden silahı almanın devletin görevleri arasında olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de demokrasinin gelişmesine ve devletin akan kanı durdurmak için çaba harcamasına rağmen, terör örgütü liderlerinden gelen "daha çok silahlanma" mesajına ilişkin bir soruya ise Gül, terör örgütünün son aylarda propaganda amaçlı hedeflerine ulaşamadığını belirterek, örgütün komşu ülkelerdeki boşluğu bir fırsata çevirmeye çalıştığını söyledi. Gül, terör örgütünün her türlü hamlesine karşı devletin hızırlıklı olduğunu da belirterek "terör örgütü zayıf olduğu için propaganda yapıyor" dedi.


"ÇILGINLIK OLUR"

Suriye kaynaklı olası güvenlik risklerine karşı Patriot yerleştirilmesi hazırlığına ilişkin soruya da yanıt veren Gül, Suriye'den açık tehlike geleceğine ihtimal vermiyorum. Bu çılgınlık olur" dedi. Güvenliğin bölünmez bir bütünlük olduğunu, eski bir Dışişleri Bakanı olarak NATO güvenlik anlayışını yakından bildiğini hatırlatan Gül, "NATO bünyesi içerisinde bir kısmının güvenliğini sağlayalım bir kısmını sağlamayalım anlayışı yoktur. Bu çerçeve içerisinde bunlar ihtiyati tedbirlerdir. Kesinlikle saldırı amacı söz konusu değildir, savunma amaçlıdır. Riskleri tamamen minimize etmek içindir." diye konuştu.

"İNTİKAM ALMA DURUMU YOK"

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının ve çalışmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Gül, "Türkiye'de demokrasinin geldiği durumu gösterir. Tabii ki orası mahkeme değil, Türkiye'nin siyasi tarihini araştırıyorlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına. Orada önemli rol alanlar, hayatta olanların dinlenmesi, bunlar çok iyi. Belgeler haline gelmiştir, çok değerli bir belge haline gelmiştir. Bunlara itirazlar var ama hepsini topladığınızda çok büyük anlam ifade etmektedir. En azından bunlar caydırıcıdır. Geçmişle ilgili kimsenin intikam alma durumu yoktur" dedi.

MUHTEŞEM SÜLEYMAN'LA İLGİLİ SORUYA "EN İYİSİ TARİHÇİLERE SORUN"

Cumhurbaşkanı Gül, sorulara cevap verdikten sonra ayrılırken yeniden dönerek basın mensuplarından mesajının topluma doğru iletilmesini istedi. Gül bu sırada gelen Muhteşem Süleyman diziyle ilgili tartışmalaraa nasıl baktığına ilişkin soruya da ödül töreni için köşke çok sayıda tarihçi davet edildiğini hatırlatarak " En iyisi onlara sorun" diye yanıt verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.