1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan: Hayatın merkezine dini hükümleri yerleştireceğiz

Erdoğan: Hayatın merkezine dini hükümleri yerleştireceğiz

Erdoğan, 6. Din Şurası kapanış programında konuştu. Erdoğan konuşmasında ”Tek parti yıllarında olduğu gibi İslamı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır” ifadelerini kullandı.

A+A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Din Şurası kapanış programında konuştu. Erdoğan konuşmasında ”Tek parti yıllarında olduğu gibi İslamı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır” ifadelerini kullanarak Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü hedef aldı. Erdoğan, ‘Hayatın merkezine dini hükümleri yerleştireceğiz’ dedi.

Siyasetteki yeni durum tartışmalara neden olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dönemi için de “faşist zihniyet” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında, “Tek parti yıllarında olduğu gibi İslamı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır. Ezan sesine hasret kaldığımız karanlık dönemler, inşallah bir daha geri gelmemek üzere kapanmıştır. Gerici, yobaz, takunyalı diyerek insanımızın inancı ile kavga edenler son 17 senedir hep olduğu gibi kaybetmeye mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan İzmir’de bir evin duvarına “Defol Alevi” şeklinde yazılan yazı için de, “Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek parçalamak için. Türkiye’de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz yok. Bu kapılara bu işaretleri koyanların tüm güvenlik teşkilatlarımız çalışmakta. Yakalandığında da hesabı sorulacak. Geçmişte Çorum’da, Maraş’ta yaşadık. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Müslüman’ın dinini hayatın şartlarına göre değil, hayatını inancının esaslarına göre uyarlamakla mükellef olduğunu belirterek, “Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dönemin koşullarını değil, dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz” dedi. Erdoğan, devamında, “Elbette bu süreçte aşırılığa kaçmayacağız. Özellikle dini hayattan tecrit eden belli kalıplara belli davranışlara hapseden dogmatik anlayışlara itibar etmeyeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.