1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Elindeki bombayla 100 metre yürüdü

Elindeki bombayla 100 metre yürüdü

Bayrampaşa 'da gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir aracın altına bırakılmış paket içerisinde bomba bulundu

A+A-

Paketi bulan çöpçü, "Paket bantla sarılı haldeydi ve ağırdı. Ne olduğunu bilmiyordum. Sonra şüphelendim ve polisi aradım" dedi.

İddiaya göre, Bayrampaşa Belediyesi’nde çalışan temizlik görevlisi Yaşar Binici, Muratpaşa Mahallesi Hasanpaşa Sokak üzerinde gece saatlerinde çöp toplarken bir aracın altına bırakılmış koli bandı ile sarılı paket buldu. Paketi çöp zannederek çöp kamyonuna atmak isteyen Binici paketten şüphelendi. Yaşar Binici daha sonra elinde bomba olduğundan habersiz yaklaşık 100 metre yürüyerek polis ekibi aradı. Bu sırada temizlik görevlisi şüpheli paketi Sümbül Sokak üzerinde devriye görevi yapan polis ekiplerine teslim etti.

Koli bantı ile sarılmış paketi alan Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri olay yerine Bomba Uzmanı Polis istedi. Asayiş ekipleri bir yandan da 4 sokağa güvenlik şeridi çekerek bölge emniyetini sağladı. Sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine sevk edilen bomba uzmanları, paket içerisine yerleştirilmiş parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Bombayı etkisiz hale getiren uzmanlar, olay yerindeki delilleri ve parçaları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürerek incelemelerini sürdürdü. Öte yandan bombayı otomobil altına bulan ve polise teslim eden temizlik görevlisi Yaşar Binici, ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. İfadesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binici, "Paket bantla sarılı haldeydi ve ağırdı. Ne olduğunu bilmiyorum. Sonra şüphelendim ve polisi aradım. 100 metre yürüdükten sonra da kutuyu polise verdim. Pakette bomba olduğundan habersizdim. Daha önce de böyle bir şeyle karşılaşmadım" dedi.

Bombanın bulunduğu aracın bir emniyet görevlisine ait olduğu iddia edilirken, bölgede çok sayıda polisin ikamet ettiği ileri sürüldü. Polis, parça tesirli bombayı araç altına bırakan kişi ya da kişileri tespit etmek için geniş çaplı çalışma başlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.