1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Ekibi Kemal Derviş yönetecek'

'Ekibi Kemal Derviş yönetecek'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen 'Küreselleşme Çağında Büyüme, Gelir Dağılımı ve Ekonomik Politika Çalıştayı'na katıldı.

A+A-

Kılıçdaroğlu yapılacak toplantı öncesi kısa bir açıklamada bulunarak, “Dünya ekonomisinin, Türkiye ekonomisinin sorunlarını masaya yatıracağız, çözümlerini tartışacağız. 41 kişilik bir ekibiz. Ekibi Sayın Derviş yönetecek. Umuyorum güzel sonuçlar elde ederiz. Elde ettiğimiz sonuçları da ayrıca sizlerle paylaşacağız" dedi.

"ÇÖZÜMLER ÜZERİNDE DURACAĞIZ"

Devlet eski bakanı, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi Kemal Derviş ise dünya ekonomisi ve Türkiye'nin değişim içinde olduğunu belirterek, "Sosyal demokrasinin Türkiye'de, Avrupa'da ve bütün dünyada amacı büyümeyi sürdürebilir istikrar ve herkesin meyvesini alabileceği biçimde gerçekleştirmek. Sosyal adalet içinde ve dağılımın daha adil dağılmasını sağlayacak biçimde aynı zamanda istikrar ve sürdürülebilirlik çok önemli. Bir yıl yüzde 8 büyüyüp, ertesi yıl yüzde 2'ye düşmek bir toplumu uzun vadede ileriye götüremiyor. Dolayısıyla Türkiye'de çok güzel günlerim oldu, çok hızlı büyüdüğü yıllar oldu. Ama bunun devam etmesi ve arada bir kesilmemesi gerekiyor. Onun için istikrar da çok önemli" dedi. Toplantıda Avrupa'nın değişim içinde olan yapısının da tartışılacağını ifade eden Derviş, “Avrupa bir takım zorluklarla karşı karşıya. Avrupa perspektifini de kaybetmeden bütün dünyaya açılarak Türkiye en başarılı noktaya ulaşabilir" diye düşünüyorum. Bunları tartışıp, çözümler üzerinde duracağız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ve Derviş, yaptığı açıklamanın ardından toplantının yapılacağı salona girdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.