1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. DOMUZLAR BİLE MÜZİKTEN ANLIYORLAR

DOMUZLAR BİLE MÜZİKTEN ANLIYORLAR

Milas’ın Güllük beldesinde 26 yıldır günlük tekne turu yapan kaptan Mehmet DÖNMEZ, öğle yemeği molası verdiği ıssız koyda, yaban domuzlarıyla her gün buluşuyor ve samimi dakikalar yaşıyor.

A+A-

MUĞLA-Milas’ın Güllük beldesinde 26 yıldır günlük tekne turu yapan kaptan Mehmet DÖNMEZ, öğle yemeği molası verdiği ıssız koyda, yaban domuzlarıyla her gün buluşuyor ve samimi dakikalar yaşıyor. Tura çıkan yabancı turistler fotoğraflar çekilip domuzlara yemek veriyorlar. Domuzlar adeta Güllük ’ün maskotu oldular.
        

Mehmet DÖNMEZ: “Her gün artan yemekleri suyu doğadaki hayvanlar bulup yer diye kıyıya bırakırım. Geçen yıl yeni doğmuş bir yavru geldi, rengi henüz pembe idi, tüylenmemişti. Bıraktığım yemekleri yemiş olacak ki bize kafa sallayarak adeta teşekkür ediyordu. Ertesi gün 4 kardeş ve bir ana olmak üzere gelmeye başladılar. Koya her girdiğimde GÖBEK ÇİFTETELLİSİ adlı müziği çalarak geldiğimi duymalarını sağladım. Artık beni bu müzikten tanıyorlar. Bu yıl 4 yavru daha olmuş, toplam 10 tane domuz geliyor. Güllük Pastanesi birinci gün satılmayan gıdaları akşamdan bana veriyor, ben de turdan artan yemeklerle birlikte, domuzlara veriyorum. Her gün bir bidon su götürüyorum, çukur yaptım, dolduruyorum. İçiyorlar, sonra suya yatıyorlar. Her gün tekne turuna katılan yabancı turistler, beni kutluyor. Domuzları eğitmek bu ülkenin insanlarını eğitmekten daha kolay” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.