1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Doğumuna 20 doktor girdi!

Doğumuna 20 doktor girdi!

Çok büyük olduğu için doğum sırasında omuzları sıkışan 'dev bebek' 6 haftada 8 kilograma ulaştı

A+A-

İngiltere'nin Gloucestershire kentinde 11 Şubat tarihinde dünyaya gelen bir bebek, kilosuyla görenleri hayrete düşürüyor. Bir hayli iri doğan bebek, 6 haftada yaklaşık 70 santimetre boya ve 8 kilograma ulaştı.

10 dakika oksijen alamayan ve doktorların yaşama ihtimalinin yalnızca yüzde 10 olduğunu söylediği George King adlı bebek, 6 hafta sonunda Gloucestershire'nin en büyük bebeği konumuna ulaştı. 16 saatlik uğraşla sünyaya gelen George bebek, doğum sırasında omuzlarının sıkışmasından dolayı uzun süre nefes alamadı.

Ortalama bir bebeğin 2 katı olarak doğan George'un 21 yaşındaki annesi Jade Packer ise açıklamasında, "Doğum başladığında omuzları sıkışmıştı. Yaklaşık 20 doktor doğuma gelmişti. Annem doğumda yanımdaydı ve şoka girmişti. George o kadar büyüktü ki herkes çok şaşırmıştı. O küçük bir mucize; aslında büyük bir mucize demek daha doğru" diye konuştu.

21 yaşındaki baba Ryan King ise, doğuma kadar bebeğin gelişimi ile ilgili her şeyin normal olduğunu, ancak doğum sırasında bebeğin omuzları sıkışınca çok korktuklarını anlattı. Doktorların, bebeğin büyük ihtimalle yaşamayacağını söylediklerinde yıkıldığını belirten Ryan, "Ama şimdi evimizdeyiz ve aile hayatına alışıyoruz" diyerek mutlu olduklarını dile getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.