Mehmet YILMAZ

Mehmet YILMAZ

Ortakses
Yazarın Tüm Yazıları >

Dip dalga

A+A-

İster, "Puslu bir şafakta doğan güneş!" ister, "Rüzgâr, fırtına, kasırga…" ne derseniz deyin. İsterse beklentilerinizin üzerinde bir katılıma gerçekleşmesinin şaşkınlığını yaşayın.

Geçtiğimiz Perşembe gününün Meral Akşener’in İnegöl’de esnaf ziyaretiyle başlayacak ve Yenişehir’de devam edecek esnaf ziyareti programı vatandaşın yoğun ilgisiyle her iki ilçede de mitinge dönüşmüştü. Alanları dolduranların ekseri çoğunluğu daha önce aşina olunmayan yüzlerdendi.

Merinos AKKM fuar alanında 4 bin kişilik servis açılmış, iftara bir saat kala masalar dolmuş, yüzlerce insan ayakta kalmıştı. Yaşanacaklar tahmin edilmiş olmalı ki, ayaktakilere çorba dağıtıldı.  dağıtılan çorbayla orucunu açmış, kimse aç kalmamıştı.

Programı bazı yerel basın yayın organlarda yer verilmediğini, yüzeysel geçildiğini, bazı yayın organlarının da yer verdiğini çok çarpıcı başlıklar attığını, köşe yazarlarının farklı açılardan değerlendirdiklerini, irdelediklerini, kanaatlerini belirttiklerini gördük.

Dün olduğu gibi bu gün de gelen tehlikeyi(!) görmemek, göstermemek için başını kuma gömenleri görüyoruz! Nafile, korkunun ecele faydası yok!

Programın yansımalarına bakıldığında ortak kanaat beklenenin üzerinde bir katılımın olduğu, merkez sağın İYİ Parti saflarına kaydığı yönünde.

Dününü unutanın yarını olmaz derler…

Bu gün bulunduğumuz noktayı tam olarak anlamanın, değerlendirmenin yolu, nerede, nasıl başladığımızı bilmekten geçer. Gelin birkaç yıl geriye gidelim, nerede nasıl başladığımıza birlikte bakalım.

7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti 258 Milletvekili ile tek başına hükümet kuramıyordu. Bir başka ifadeyle AK Parti girdiği seçimlerde ilk defa yenilgiyi tatmıştı. Koalisyon görüşmeleri sonuç vermemiş, seçim hükümeti kurulması kararlaştırılmıştı. O, kendisine teklif edilen Başbakan Yardımcılığını kabul etmedi.

Yeniden AK Parti lehine dengelerin değiştiği 1 Kasım seçimlerinin akabinde meydana gelen siyasi gelişmeleri görmeden gelinen nokta tam olarak anlaşılmaz.

MHP Genel Başkan adaylığı için 6 isim ortaya çıkmış, Üst Kurul Delegelerinin ekseri çoğunluğu, Meral Akşener lehine imza vermişti. MHP Genel Başkan Adayı olarak 23 Nisan 2016 günü Bursa’ya gelmiş, Atatürk Kapalı Spor Salonu o güne kadar emsali görülmemiş bir coşkuya ev sahipliği yapmıştı. O gün Bursa’da ortaya çıkan sinerjiyle değişimin işaret fişeği ateşlenmişti.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ilk toplantı yine Bursa’da yapıldı. 3 Aralık 2016 günü Kervansaray Termal otelde düzenlenen toplantıdaki yoğun ilgi yeniden morallerin yükselmesine sebep olmuştu.

Çanakkale’de önceden izin alınmasına rağmen 11 Şubat 2017 tarihinde Kolin Otel yönetimi toplantının yapılacağı salonun kullanım iznini iptal etmeye kalkmış, bunu başaramayınca da salonun elektriğini kesmişti. Akşener salonu dolduranların telefon ışıkları altında megafonla konuşmuştu.

16 Nisan 2017 Referandumu sürecinde gittiği her il ve ilçelerde engellemeyle karşılaştı. 31 Mart 2017’de Lüleburgaz'da salon kapılar üzerine kilitlendi.

17 Haziran 2017 tarihinde Merinos Hayat Lokantasında gerçekleşen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programı da bir dönüm noktası olarak değerlendirilmişti.

İYİ Parti kurulduktan sonra da engellemeler bitmedi. 29 Ara 2017’de Kırşehir ziyareti sırasında çöp konteyneri üzerine çıkartılarak konuşmak zorunda bırakıldı. Cumhurbaşkanı Adayı olarak gittiği Gaziantep’te çöp kamyonlarıyla engellendi.

Karşılaştığı hiçbir engel onu yolundan döndürmedi. O, "Ben Başbakan olacağım. Başbakan olamazsam babaanne olacağım!" demişti. Emin adımlarla hedefe ilerlerken takipçileri de ona inancından zerre kadar sapmadan takip etti ve etmeye devam ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı, ülke gelirlerini-kaynaklarını kendi üyelerinin aidatlarıymışçasına har vurup harman savururdu. Kaynakların paylaşımında kendisine oy vermeyen kesime üvey evlat muamelesi yaptı. Bunun sonucu ötekileştirilmiş, kadre uğramış, sesi kesilmiş milyonlar “Milletin umudu Meral Akşener!” dedi.

Gelen bir dip dalganın ta kendisi. İktidar yolunun işaret fişeği. Duyulan, sessiz çoğunluğun çığlığı, ayak sesleri…

Bu zorlu yolu açanların mücadelesi anlaşılmadan bu gün de gidilecek yol da yeterince anlaşılmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.