1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dilan Alp'ın suç kaydı yok

Dilan Alp'ın suç kaydı yok

İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarında yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez'e ait olduğu belirtilen görüntü ve fotoğraflar, polis tarafından basın mensuplarına dağıtıldı.

A+A-

İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarında kafasından yaralanarak bir süre komada kalan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun "militan" dediği 17 yaşındaki Dilan Alp'in resmi suç kaydı çıkmazken; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dilan'ın 1 Mayıs’ta elinde molotof kokteyli ile görüntülendiğini açıkladı. Emniyet, yaralılardan Meral Dönmez'in elinde taş olan fotoğraflarını da basın mensuplarına dağıttı.

Hürriyet'e bilgi veren emniyet kaynakları, Dilan Alp hakkında hiçbir resmi "suç kaydı" bulunmadığını söylediler. 
Aynı kaynaklara göre, Dilan Alp hakkında bir dönem "dergi dağıtmaktan" kayıt tutulmuş. 
 
Alp'in Emniyet'teki kayıtlarında şu unsurlar yer alıyor:
"Yasadışı Türkiye Devrim Partisi üyesidir.", "Söz dergisini dağıttığı belirlenmiştir..."  
 
Emniyet kaynaklarına göre Alp, bugüne kadar hiçbir "şiddet içerikli eyleme" de katılmış değil. Buna ilişkin bir kayıt bulunmuyor. 
 
VALİ NE DEMİŞTİ? 
 
İstanbul Valisi Mutlu, Dilan Alp hakkında dün "Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Biz de kayıtları vardır. Çatışma içindedir. Tam bir radikal mensuptur" diye konuşmuştu.  
 
"Yaptığımız hiçbir eksik ve yanlış işlem yoktur" diyen Mutlu, "Dünyanın ne kadar mahkemesi varsa, ülkemizde ne kadar mahkeme varsa müracaat edilebilir. Aldığımız karar kendi vicdanımda fevkalade doğrudur" ifadesini kullanmıştı. 
 
Alp'in babası Ali Ekber Alp ise Vali Mutlu'nun açıklamasına tepki göstererek, "Araştırsınlar. Kayıtlardan çıkmayınca tükürdüğünü yalayacak mı Vali?" demişti. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dilan Alp'le ilgili  bugün şu açıklamayı yaptı: "Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı Bulvarı’nda yaralandığı, Bahçelievler Medikal Park Hastanesi’nde tıbbi müdahalenin yapılmadığı, müşahade altında tutulduğu, şu an durumunun iyiye gittiği, HDK bileşenlerinden Türkiye Gençliği üyesi olduğu, olaylar sırasında polise taş, sopa ve sapan ile saldırıda bulunan ve sonrasında gözaltına alınan şahsın Söz Dergisi (TDP Türkiye Devrim Partisi) ile birlikte hareket ettiği, yaralanması sonucunda örgütler tarafından sahiplenildiği, yakın zamanda örgüt içerisinde faaliyet yürütmeye başladı." 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.