1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Dikkat! At eti nasıl ayırt edilir?

Dikkat! At eti nasıl ayırt edilir?

Avrupa at eti skandalıyla sarsılırken, Türk insanının yıllardan beri bu etleri yediği ortaya çıktı.

A+A-

Sakarya'da önceki hafta bir pidecide at eti çıkmasının yankıları sürerken; Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal'dan şok edici iddialar geldi.

2011'de 630 kilo at eti yakaladıklarını, ancak yetkililerin hiçbir şey yapmadığını öne süren Kobal, şöyle devam etti: "O kişi hiçbir fatura ibraz edemedi bize. Kesinlikle at etiydi. Veteriner hekimlerle kontrol etmiştik. 33 yıldır kasaplık yapıyorum, hangisi at eti, hangisi değil bunu anlıyorum. Göz göre göre at eti vatandaşlarımıza yedirildi." Kobal, 2 yıldır at eti sattığı belirlenen bir dönercinin de halen faaliyetine devam ettiğini söyledi. At eti ile döner satanların yakalandıktan sonra kasapları suçladığını belirten Kobal, "Suçlanan bir kasaptan alınan et 3-5 kilo. Bu fatura ile belli. Sattığın döner 30 kilo" diye konuştu.

'1.5 LİRAYA DÖNER OLMAZ'

Kobal, 1.5-2 liraya köfte ve döner satanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bu fiyata satılan dönerin yüzde 100 dana eti olması mümkün değil. Zaten ekmekle maydanoz 1.5 lira tutuyor" dedi.

NASIL AYIRT EDiLiR

At etinin rengi çok daha koyu kırmızıdır. Dışarıda 3- 5 saat bırakırsanız rengi siyaha kadar koyulaşır. Yağı sarıdır. Lifler çok daha belirgindir. Kokusu hafif aromatiktir. Tatlımsı bir tadı vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.