1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dersane sahibi kaçtı, öğrenciler şokta!

Dersane sahibi kaçtı, öğrenciler şokta!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren bir dershanenin sahibi, binayı boşaltarak kayıplara karıştı. Eğitimine bu dershanede devam eden yaklaşık 240 öğrenci ve velileri yaklaşan sınav öncesi şoka girdi

A+A-

Dershanenin lisans kullanım sözleşmesi imzalayarak ünlü bir dershanenin isim hakkını alan Ali Yüzen, sınavlara yaklaşık 40 gün kala borçları nedeniyle binayı boşaltarak ortadan kayboldu. Yarı yıl tatili ardından dershaneye gelen öğrenciler, binanın boşaltıldığını görünce büyük şok yaşadı.

Dershane sahibinin, binanın içindeki demirbaş, klima ve akıllı tahtalar ile öğrencilere ait senetleri de alarak ortadan kaybolduğunu öğrenen öğrenci ve veliler, mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili dershanenin genel merkezine başvurdu.

Öğrenci velilerinden Sadık Yıldız, çocuğunun SBS’ye hazırlanması için dershane ile 1700 liraya anlaştıklarını, 840 lirayı ödediklerini, kalan miktar için de senet imzaladıklarını söyledi. Yıldız, şöyle dedi:

"Dershane sahibinin kaçtığını öğrendik. Bu dershanede yaklaşık 240 öğrenci eğitim görüyordu. Sınavlara az süre kala böyle bir olayın olmasını aklımız almıyor. Konu ile ilgili olarak, dershanenin genel merkezini veliler olarak aramamıza rağmen muhatap bulamıyoruz. Telefona cevap veren kişiler de, ’Biz ticari bir şirketiz, sadece isim hakkımızı veriyoruz. Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyoruz’ tarzında cevap veriyor. Böylesine büyük bir dershanenin 240 öğrenciyi bir şekilde İzmir’deki diğer şubelerine yerleştirmesi ne kadar zor olabilir? Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bunun için savcılığa suç duyurusunda da bulunduk."

'PSİKOLOJİMİZ BOZULDU'

Öğrencilerden Ömer Çolak da sınavlara çok kısa süre kala bu olayın psikolojilerini bozduğunu ve nasıl sınava gireceklerini bilmediklerini söyledi. Çolak, şöyle dedi:

"Dershaneye devam ettiğimiz süre içerisinde sadece matematik dersinde dört kez öğretmenimiz değişti. Birçok dersten konu eksiğimiz var. Sınavlara yaklaşık 40 gün kaldı ve bizim bu eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor. Mağdur durumdayız. Bu psikoloji ile nasıl sınava gireceğiz? Girsek de başarı oranımız ne olacak."

'BİZİ DE MAĞDUR ETTİ'

Merkezi Ankara’da bulunan ünlü dershanenin yetkilisi Ramazan Nur, yaptığı açıklamada, dershane ile geçen ağustos ayında yayın alımı şartına bağlı lisans kullanım sözleşmesi imzalandığını belirtti. Nur, şöyle dedi:

"İlgili şirketin yaptığı tüm ticari ve diğer işlemler, tamamen kendi sorumluluğunda olup bizim kurumumuz ve yaptığımız sözleşmenin ilgisi dışındadır. İlgili şirketle bunun dışında herhangi bir ilişkimiz söz konusu değildir. Şirket yetkilisi Ali Yüzen, öğrenci, öğretmen ve velileri olduğu gibi kurum olarak bizleri de mağdur etmiştir. Markamıza vermiş olduğu büyük zararın yanı sıra bizden satın aldığı yayınların da ücretlerini ödememiştir. Tüm bu nedenlerle hakkında gerekli tüm hukuki süreçler başlatılmış ve ilgili mercilere suç duyuruları yapılmıştır. Takibatımız devam etmektedir."

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını belirterek velilerin yasal haklarını kullanmalarını istedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.