1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Denizli'de tecavüzcü serbest

Denizli'de tecavüzcü serbest

Denizli’de akrabası olan 16 yaşındaki kıza tecavüzden yargılanan sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, bir grup kararı protesto etti.

A+A-

Denizli’de yaşayan Ahmet İ., 16 yaşındaki kızı H.İ.’nin akrabası A.Ç. tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek sosyal paylaşım sitelerinde ‘Kızım İçin Adalet İstiyorum’ diyerek bir platform oluşturmuştu. Bunun üzerine binlerce kişi bu kampanyaya katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de twitter hesabından konuyla ilgilendiğini ve avukat görevlendirdiğini açıklamıştı. Dava bugün Denizli Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Dava öncesi adliyenin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, tecavüze uğradığı iddia edilen H.İ.’ye destek verdi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, baba Ahmet İ. de mahkeme öncesi avukatlarıyla görüştü. Ellerinde ‘Tecavüzün rızası olmaz. H.İ. için adalet’ yazan bir pankart taşıyan grup üyeleri, tecavüz ettiği iddia edilen şahsın tutuklu şekilde yargılanmasını istedi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya baba Ahmet İ., tecavüze uğradığını iddia eden H.İ., sanık A.Ç. katılırken, mağdur H.İ.’yi aralarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir avukatın olduğu toplam 9 avukat savundu. Öğlen saat 14.25’te başlayan dava tam 5 saat sürdü. 5 saat boyunca her iki tarafı da dinleyen hakimler, sanık A.Ç.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Kararın ardından dışarıda bekleyen grup slogan atarak durumu protesto etti. Baba Ahmet İ. ve kızı H. İ.’nin dışarı çıkmasının ardından baba ve kızına moral veren grup, tecavüz ettiği iddia edilen şahsın tutuksuz değil tutuklu yargılanması gerektiğini söylediler.
 
Davanın 3 Temmuz gününe ertelenmesine karar verildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.