1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Denizli şehidini uğurladı

Denizli şehidini uğurladı

Annesi Cemile Avcı koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı.

A+A-

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden 25 yaşındaki astsubay üstçavuş Vedat Avcı, 10 bini aşkın Denizlili tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tekstil işçisi olan annesi Cemile Avcı (42) koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı.

Denizli Garnizon Komutanlığı Askeri Hastanesi’nin morguna dün akşam getirilen şehit Vedat Avcı’nın cenazesi bugün önce ailesinin Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki evinnin önüne getirildi. Şehidin annesi Cemile Avcı, kardeşi Sedat Avcı (23), Çivril Huzurevi’nde hemşirelik yapan nişanlısı Selin Deniz (23), yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Vedat Avcı’nın cezanesi daha sonra Yeni Cami’ye getirildi. 10 bini aşkın Denizlili şehidi son yolculuğuna uğurlamak için cami bahçesi ve Delikliçınar Meydanı’nı doldurdu. Cenaze namazını Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırdı. Vali Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan (Ak Parti), siyasi parti temsilcileri de cenaze törenine katıldı.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Cemile Avcı, “Güle güle aslanım. Ben sensiz nasıl yaşarım? Helal et hakkını, benim hakkım varsa helal olsunö diyerek gözyaşı döktü. Henüz üç yaşındayken babası Muharrem Avcı’yı kaybeden şehidin annesi Cemile Avcı da koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin nişanlısı Selin Deniz de yakınlarının yardımıyla, ayakta güçlükle durdu.

Cenaze töreni esnasında binlerce kişi, “Şehitler ölmez vatan bölünmezö, “İmralı basılsın, Apo piçi asılsınö, “Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleriö, “İdam geri gelsin, Apo asılsınö, “Şehidim hakkını helal etö sloganları attı. Delikliçınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ne kadar binlerce kişi şehit cenazesinin ardından yürüdü. Asri Mezarlığa götürülen Vedat Avcı’nın cenazesi şehitlikte toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.