1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Demirtaş, salı günü açıklayacağız

Demirtaş, salı günü açıklayacağız

MARDİN Bağımsız Milletvekili ve DT Genel Başkanı Ahmet Türk'ün BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile birlikte İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmesi üzerine gözlerin çevrildiği BDP'lilerden bir açıklama gelmezken Genel Başkan Selahattin Demirtaş, DHA muh

A+A-

İmralı adasında dün Abdullah Öcalan ile görüşen Milletvekili Ahmet Türk, sabah saatlerinde Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Türk'ün İmralı'deki görüşmeyle ilgili Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bilgilendireceği ve görüşmeyi değerlendirecekleri belirtildi. Bazı BDP milletvekilleri de Diyarbakır'a bulunurken, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın ise Avrupa'da bulunduğu belirtildi. Kışanak ve Demirtaş'ın daha önce belirlenen bir program çerçevesinde bu akşam PKK çizgisinde yayın yapan Sterk TV'nin yayınına katılacakları belirtildi. İmralı'da dün gerçekleşen BDP-Öcalan görüşmesi ile ilgili gelişmeleri Diyarbakır'dan takip eden ve akşam saatlerinde görüşmeyi doğrulayarak sadece iyi geçtiğini ve önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını söyleyen BDP Genel Başkanı Demirtaş DHA muhabirine kısa bir açıklama yaptı.

Bazı Milletvekilleri İmralı'da gerçekleşen görüşme ile ilgili açıklamanın önümüzdeki Salı günü grup toplantısında yapılacağını belirtirken Demirtaş, "Henüz hiç bir şey net değil, Açıklama yapıp yapmayacağımız da belli değil. Açıklama yapılırsa basına bilgi verilir" dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.