1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Arıtman: HDP kapatılmalıdır

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Arıtman: HDP kapatılmalıdır

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, HDP binasının önünde protesto eylemi yapan mağdur ailelerle ilgili açıklamada bulunarak, "HDP derhal kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

A+A-

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, Diyarbakır'da HDP binası önünde çocuklarının kaçırılarak dağa çıkarılmasını protesto eden ailelerle ilgili açıklama yaptı.

Mağdur ailelere destek veren ve yanında olduklarını söyleyen Arıtman, çocuğu kaçırılan Fevziye Çetinkaya'nın "Başlarım sizin Kürdistan davanıza" sözlerini hatırlattı ve savcıları göreve çağırarak Cumhuriyet anneleri olarak HDP'nin kapatılmasını istediklerini açıkladı. Arıtman, şu ifadeleri kullandı:

'ANALAR AYAĞA KALKARSA SORUNLARINI ÇÖZÜMÜ HIZLANIR'

“Başlarım sizin Kürdistan davanıza”

“Diyarbakır’da genç bırakmadınız. Gençler ya cezaevinde ya da toprağın altında”

Bu sözleri HDP Diyarbakır il binasının kapısında çığlık çığlığa haykıran anaların yanındayız. Analar ayağa kalktığı zaman sorunların çözümü hızlanır.

'HACİRE ANA'NIN MÜCADELESİ ÖRNEK OLMALIDIR'

Hacire Ana, Diyarbakır HDP il binasının önünde 5 gün süren direnişinin ardından oğlu Mehmet’i PKK'nın elinden kaptı. Diğer analara da örnek yaratan Hacire Ana'dan sonra çocuklarını PKK'dan almak isteyen aileler HDP kapısına dayandılar. Bu aileler açısından HDP – PKK ilişkisi çok net. HDP ile PKK arasındaki bağı görmek, duymak istemeyenler için bu tablo öğretici olmalıdır. Analar çocuklarının cezaevinde ya da toprağın altında olmasını istemiyor ve sebebini, suçlusunu yaşayarak biliyorlar.

'HDP DERHAL KAPATILMALIDIR'

Değerli basın mensupları; Amerika'nın temin ettiği silahlarla Türkiye’yi bölüp parçalamak gayretiyle mücadele eden PKK'nın sonunu getirmiştir. Her gün gelen şehit cenazelerine ve gazi olma onurunu ve zorluğunu yaşayan gencecik Mehmetler'e HDP hala açıkken boynumuz eğik. HDP ile PKK'nın arasındaki bağı öngörü ve vicdan sahibi herkes görüyorken, HDP'li belediyeler aracılığı ile PKK'ya her türlü imkan ve iş gücünün aktarıldığı belgelerle sabitken, anaların çığlıkları arasında gençliğimiz HDPPKK'nın elinde yok edilirken bu gidişe son verilmeli, HDP derhal kapatılmalıdır.

'SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetici ve üyeleri kadın ve çocuklara yönelik baskı ve şiddeti yörelere göre değerlendirmiyoruz. Ülkemizin her karış toprağı, bütün insanları, kadını ve erkeği hepimiz bir bütünüz. Diyarbakırlı annelerin çığlığı da, Emine Bulut’un isyanı da Cumhuriyet kadınlarının üzerine düşen görev ve sorumluluğunu perçinliyor.

Analar ayağa kalkınca bütün sorunların çözümü kolaylaşır. Analar HDP'nin kapatılması için ayağa kalkmıştır.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. PKK'nın siyasi uzantısı HDP derhal kapatılmalıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.