1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Büyüledi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Büyüledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'ye kazandırılan bin 300 kişilik Kültür Sanat Merkezi'nin açılış etkinlikleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseri ile tamamlandı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'ye kazandırılan bin 300 kişilik Kültür Sanat Merkezi'nin açılış etkinlikleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseri ile tamamlandı.

Konsere Büyükşehir Belediyesi'nden bürokratlar, davetliler ve klasik müzik tutkunları büyük ilgi gösterdi. Konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, klasik batı müziğinin seçkin eserlerinin yanı sıra Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinin önemli eserlerini de klasik tarzda yorumlayarak büyük alkış aldı.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kayserililerin buluşmasını çok arzu ediyordu. Biz de kendisinden aldığımız talimatlar doğrultusunda senfoni orkestrası yetkilileri ile diyaloğa geçtik. Takvimleri çok yoğun olmasına rağmen Kayseri'ye geldiler, bizlerle beraber oldular. Doğrusunu isterseniz biz de kendilerine doyamadık. En kısa zamanda kendilerini tekrar şehrimizde görmek istiyoruz." dedi.

Durukan, konuşmasının ardından şef Erol Erdinç ve sanatçılara çiçek verdi.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ SEYİRCİ KİTLESİ KAYSERİ'DE"

Konser ardından şef Erol Erdinç, Kayseri'ye ilk defa geldiğini belirterek, "Kayseri'nin sanayide müthiş ilerlemiş, güzel bir il olduğunu duyuyordum. Sanat alanında da önemli bir adım atılmış ve her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak bir Kültür ve Sanat Merkezi Kayseri'ye kazandırılmış. Ben hayran oldum. Kayseri çok güzel, pastırma ve mantı çok güzel, Kayseri insanı çok güzel. Daha ne olsun." dedi.

Sadece Türkiye illerini değil bütün dünya ülkelerini gezdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Aycan Sancar ise "Görüp gezdiğimiz yerler arasında Kayseri'den çok etkilendik. Kayseri'de büyük bir atılım olduğunu gördük, bu da tabi ülkemiz için çok sevindirici bir şey. Belediyelerin istenildiği zaman her şeyin en iyisini yapabileceklerini Kayseri'de görmüş olduk. Burada bulunmaktan son derece mutluyuz." diye konuştu.

1982–85 yılları arasında Kayseri'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası müdür yardımcısı Altan Kalmukoğlu da Kayseri'nin bambaşka bir şehir olduğunu söyleyerek "O yıllardan bu yana Kayseri'ye gelmemiştim. Kayseri'de her alanda müthiş bir ilerleme var. Bir çağdaşlık, bir atılım söz konusu. Çok başarılı hizmetler yapılmış. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Kayseri'ye tüm emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle kültür alanında yapılmış olan yenilikler ve atılımları da özellikle tebrik etmek lazım. Ayrıca Kayseri seyircisinin çok özel ve yetenekli bir seyirci olduklarını burada gördük. Türkiye'deki en iyi seyirci kitlelerinden biri. Ayrıca bütün Kayseri halkına misafirperverlikleri için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.