1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendimize ait Libya'da 2 şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendimize ait Libya'da 2 şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kendimize ait Libya'da 2 şehidimiz var" diye belirtti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın “Birkaç tane şehit” ifadelerine muhalefetin eleştiri getirmesini soran FOX TV muhabiri, Erdoğan'ın tepkisini çekti. Erdoğan, söz konusu muhabire, “FOX önce gazete olsun, FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın​” dedi.

"LİBYA'DA 2 ŞEHİDİMİZ VAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, "Kendimize ait Libya'da 2 şehidimiz var" diye belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhalefetin söylemleri beni ilgilendirmiyor. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendisini yargılasın. Muhalefet, 'Gidip Esed'le görüşeceksiniz' diyor. Bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal kalkıp da bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla da bir işe yarasın. Bizim kendimize ait Libya'da 2 tane şehidimiz var. Şimdi ben bu rakamı açıkladım. Ne yapacak Bay Kemal? Suriye Milli Ordusu'ndan şu anda orada bulunanlar var. Evet var. Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. Ve o ortak paydalar çerçevesinde Libya'da bulunuyorlar. Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bu kardeşlerimiz, beraber. Orada da beraber olmayı kendileri için şeref sayıyorlar. Bay Kemal, bunu da anlamaz."

"TAM İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Erdoğan ayrıca, şöyle konuştu:

"Türkiye ile Rusya arasında gerek İdlib'de, gerek Rusya'da yaşanan bir süreç var. İdlib'i öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor. Bu konuda gerek Putin'le üst düzey görüşüyorum, gerek bakanlarımızın da görüşmeleri oluyor. Bu işin bir de Libya ayağı var ve aynı şekilde Rusya'yla görüşmelerimiz var. Maalesef Rusya'nın da orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi yönetimi olduğunu biliyoruz. Tüm bunların değerlendirmesini Rusya'yla yürütüyoruz ve Sayın Putin'le en üst düzeyde bu görüşmeleri yapıyoruz. Rusya rejim güçlerine hava dahil en üst düzeyde destek veriyor. Dolayısıyla bizim burada 911 kilometre sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içerisinde olmaya mahkumuz. Aynı şekilde tüm bu tacizler ve sınıra yüklenmeleri neyle izah edeceğiz? Şu anda sınırlarımıza yönelik bir yüklenme varsa eli boş mu duracağız? Bu konuda batı dünyasında hiçbir ülkenin bir duyarlılık gösterdiği yok. Bundan sonraki süreçte de Rusya ile görüşmeye devam edeceğiz.

Rus heyeti yarın geliyor. Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil. En kötü ihtimalle 5 Mart'ta Sayın Putin'le yüz yüze görüşeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.