1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Büyükşehir Yasasında MHP'yi sallamadı

Cumhurbaşkanı Büyükşehir Yasasında MHP'yi sallamadı

MHP’li Mehmet Şandır, Gül’ün de sorumluluğa ortak olduğunu belirterek, “Bunun, PKK’nın taleplerini karşılayan bir yıkım yasası olduğunu düşünüyoruz. Millete gidip anlatacağız” dedi.

A+A-

PKK’nın talebi karşılandı
Türkİye’yi federasyona götürecek eyalet sisteminin ilk adımı “Büyükşehir Yasası” Abdullah Gül’ün onayıyla yürürlüğe girdi. MHP’li Mehmet Şandır, Gül’ün de sorumluluğa ortak olduğunu belirterek, “Bunun, PKK’nın taleplerini karşılayan bir yıkım yasası olduğunu düşünüyoruz. Millete gidip anlatacağız” dedi.

Çok büyük endişemiz var
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise “Büyükşehir Yasası konusunda çok büyük endişe duyduğumuz açık” değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi: “Her yere gidip anlatacağız. Hazırladığımız broşürlerde yasanın neler getireceği, Türkiye’yi ve vatandaşları nasıl etkileyeceği anlatılıyor” dedi.

Başkanlık sistemi tıkır tıkır işliyor
Gül’ün “Büyükşehir Yasası”nı onaylamasını eleştiren CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Başbakan Tayyip Erdoğan bir anlamda “başkanlık” sistemini tıkır tıkır uyguluyor. İstediği yasayı çıkartıyor. Çankaya noteri de geçti. Oslo görüşmelerinde verilen sözler doğrultusunda yerel yönetimlere özerklik, başkanlık sistemi ve ülkeyi bölmeye yönelik proje adım adım ilerliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.