1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Corona virüsünden ölen Dilek Tahtalı’nın son çağrısı ve mesajları

Corona virüsünden ölen Dilek Tahtalı’nın son çağrısı ve mesajları

İstanbul’da özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı yeni tip corona virüsüne yenik düştü.

A+A-

33 Yaşındaki Dilek Tahtalı, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip corona virüsünden yaşamını yitirdi. İstanbul'da özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan Dilek Tahtalı yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

SAĞLIK SORUNLARI
Hastanede bir süre tedavi gören Dilek hayata tutunamadı. CHP 24'üncü dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın yeğeni olan Dilek Tahtalı’nın evin tek çocuğu ve bekar olduğu öğrenildi. Çocukluktan itibaren romatizmal hastalığı olan ve ilaç kullanan Dilek Tahtalı, Amasya'da toprağa verildi.

Jandarma ekipleri cenazede geniş güvenlik önlemi alarak, durumun hassasiyetinin korunması amacıyla basın mensuplarına çekim izni vermedi.

“YAKAMI BIRAK”
Tahtalı’nın paylaşımları virüsün etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Tahtalı’nın Türkiye’de ilk vakanın açıklandığı 10 Mart'tan önce yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

7 MART… Burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri…

9 MART… Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter! Dakikada bir sirkeli aspirinli su kürü, ılık duş, buz gibi havada balkona çıkmaktan bayılacağım…

Öte yandan 9 Şubat’ta Tahtalı’nın corona virüsünün ciddiye alınması çağrısını içeren bir tweeti paylaşması dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.