1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çifte cinayet töre infazı çıktı!

Çifte cinayet töre infazı çıktı!

Mersin'de geçen 11 Şubat'ta tabancayla öldürülen 19 yaşındaki Güler ve 29 yaşındaki Ferdi Azrak çiftinin, töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı

A+A-

 

Yaklaşık 2 yıl önce ailesinin karşı çıkmasına rağmen Güler, gönlünü kaptırdığı Ferdi Azrak’la kaçarak evlenip İstanbul’a yerleşti. Güler ve Ferdi Azrak çiftinin 7 ay önce 'Berfin' adını verdikleri kızları dünyaya geldi. İddiaya göre kızlarının evliliği onaylamayan Ali ve Meryem Dursun çifti ile 4 oğlu aile meclisi kararıyla kızları Güler damatları Ferdi ve torunları Berfin’in infazına karar verdi.

Yapılan plana göre; anne Meryem Dursun, kızını telefonla arayıp, barışmak istediklerini söyleyerek Mersin’e davet etti. Güler ve Ferdi Arzak, minik kızları Berfin’le İstanbul’dan yola çıkıp geçen 11 Şubat’ta babasının evine geldi.

ANNE SUÇU ÜSTLENDİ

Burada saat 23.00 sıralarında Güler ve Ferdi Azrak tabancayla öldürüldü, kızları Berfin başından vurulup ağır yaralandı. Olaydan sonra anne Meryem Dursun, aralarında çıkan tartışma nedeniyle evde bulunan tabancayla kızına, damadına ve torununa kurşun yağdırdığını söyleyip suçu üstlendi.

Gözaltına alınan Meryem Dursun, ilk ifadesinde "Kızım ve damadım İstanbul’dan Mersin’e gelip elimi öptü. Biz de barıştık. Olay sırasında damadım ile ailevi sorunlar nedeniyle konuşurken aramızda tartışma çıktı. Kendimi kaybedince 10 yıl önce satın aldığım ruhsatsız tabancayla rastgele ateş ettim. Torunuma ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Olayın şokuyla ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Meryem Dursun, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

TÖRE İNFAZI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayı soruşturan Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, çifte cinayeti anne Meryem Dursun’un işlemediğini, İstanbul’da askerlik yapan oğlu Hasan Dursun’un firar edip gelerek töre infazını gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Cinayet Bürosu dedektifleri, soruşturmayı derinleştirip baba Ali, anne Meryem ve oğulları Mehmet, Vedat, Ahmet ve Sabri’nin onaylamadıkları evlilik nedeniyle Güler ve Ferdi Azrak ile çocukları Berfin’in öldürülmesine karar verdiklerini, infazı gerçekleştirmek için de askerdeki Hasan Dursun’u çağırdıklarını saptadı.

YENİDEN İFADESİ ALINACAK

Dedektifler, tetiği çektiği iddia edilen Hasan Dursun’u saklandığı evde yakaladı. Daha sonra baba Ali Dursun, kardeşler Mehmet, Vedat, Ahmet ve Sabri Dursun da gözaltına alındı.

Halen  tutuklu bulunan Meryem Dursun’un da a yeni gelişme nedeniyle Adana'dan Mersin’e getirilerek yeniden ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Olayda başından tek kurşunla vurulup ağır yaralanan 7 aylık Berfin’in kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.