1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çiftçilerden saman fiyatlarına protesto

Çiftçilerden saman fiyatlarına protesto

TÜRKİYE Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Abdullah Kutlu, besicilere kilosu 50 kuruştan kaba yem satacaklarını söyledi.

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Bulgaristan'dan ithal edilen 200 ton samanın merkez Yakutiye İlçesi'ndeki İstasyon Meydanı'na getirildiğini kaydetti.

Besicilerin mağdur olmaması için Türkiye'nin her tarafında kaba yemin kilosunun KDV dahil 50 kuruşa Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından satılacağını vurgulayan Kutlu Saman, ot, yonca gibi benzeri kaba yemler 50 kuruştan besiciye satılacak. Eğer maliyet 90 kuruş ise 40 kuruşunu bakanlık karşılayacak. İhtiyaçtan fazla vermeyeceğiz. Nisan ayının sonuna kadar satışlarımız devam edecek dedi.
gelen isteklerden 20 bin ton kaba yem ihtiyacı olduğunu belirlediklerini söyleyen Kutlu, Kaba yemde çok büyük açık olduğu söyleniyordu. Öyleyse neden talepler böyle az geliyor Yaklaşık 100 bin ton ile bu işi çözeceğiz. Kaliteli ve uygun kaba yemi nereden bulursak getiriyoruz. Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Pakistan ve Kıbrıs ile bağlantı kurduk diye konuştu.

GÖLCÜKLÜ ÇİFTÇİLER, SAMAN FİYATLARINI PROTESTO ETTİ

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde besiciler ve çiftçiler, geçen yıl balyası 20 lira olan saman fiyatının 50 liraya çıkmasıne tepki gösterdi. Gölcük Ziraat Odası ve Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organizasyonuyla çiftçiler bu artışı protesto ederken, borç vadelerinin uzatılmasını istedi.

Gölcük Belediyesi Mezbahası yanında yapılan protesto gösterisine Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı ve yönetim kurulu üyeleri, Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sertoğlu, Köy Muhtarlarları ile köylüler katıldı. Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sertoğlu, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle hayvanlarını beslemeyediklerini, özellikle samanın balya fiyanının rekor düzeye çıktığını söyledi. Bir balya samanın fiyatı geçen yıl 20 ile 24 lira arasında değişirken, bu yıl bir anda 50 liraya çıktığını söyleyen Sertoğlu şöyle dedi:

"Bizler saman ve yem fiyatlarının makul seviyeye çekilmesini istiyoruz. Köylülerimizin bir ineğe bakacak durumu dahi kalmadı. Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli kredi alan üreticilerimiz bile borçlarını ödeyemez hale gelmiştir. Bizler çiftçi ve üreticilerimiz için bu borçların sıfır faizle yine uzatılmasını istiyoruz."

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı da konuşmasında üreticilerin hayvanlarına bakamaz hale geldiklerini, sadece samanın değil diğer yem fiyatlarının da katlandığını, çiftçinin borçlarını ödeyemez hale geldiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.