1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Christina Merve oldu

Christina Merve oldu

UŞAK'ta, Kamil Demirbilek ile üç yıldır birlikte olduğu Alman Christina Maria Valentin evlendi.

A+A-

Belediye Başkanı Bağımsız Ali Erdoğan'ın kıydığı nikahtan sonra Christina Maria Valentin Müslüman olarak 'Merve' adını aldı. 

Almanya'da nakliye firmasında çalışan ve memleketi Uşak'a kesin dönüş yapan Kamil Demirbilek ve bir firmada üst düzey yönetici olan Christina Maria Valentin'in önce yüzüklerini takarak kurdelesini kesen Başkan Erdoğan, ardından çiftin nikahını kıydı. Çiftin bir ömür boyu mutlu olmalarını dileyen Başkan Erdoğan, böyle evliliklerin önemli olduğuna değinerek, "Farklı kültürlerin ortak paydada buluşması bizleri mutlu etmektedir. Ülkelerin birbirlerine karşı önyargıları bulunuyor. Bu önyargılar böyle evliliklerin olması ile daha da azalıyor. Evliliklerde her zaman hoşgörü olması gerekmektedir. Hoşgörü her şeyin ilacı olmakla birlikte mutluluğunda anahtarıdır. Birbirlerine saygı duyan çiftler başarılı bir şekilde evliliklerini yürütürler" dedi. Ali Erdoğan, evlilik cüzdanını Christina Maria Valentin'e teslim etti. Çift, nikahın ardından Uşak Müftülüğü'ne geçti. Alman gelin Christina Maria Valentin, müftülükte Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Merve ismini aldı.

Ailesinin yıllar önce Almanya'dan kesin dönüş yaptığını belirten Kamil Demirbilek, "Ben de fazla kalmak istemedim. Christina'yı da alarak ülkeme kesin dönüş yaptım. Evlendik mutluyuz" dedi. Christina Maria Valentin de "Türkiye'ye zaten hayrandım. Ülkemde bir firmada üst düzey yöneticilik yapıyordum. Uşak'ta ise Almanca veya İngilizce öğretmeni olmak istiyorum" diye konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.