1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'den gelecek tekliflere açağız

CHP'den gelecek tekliflere açağız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Ak Parti Genel Merkezi'ne gelişinde idam cezası, terör ve açlık grevleriyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

A+A-

Atalay terör konusunda "Ana muhalefet partisi bu konuda 'risk alırız' dedi. Gelebilecek bu türlü tekliflere açığız. Cidde tavırları varsa gecikmeden heyetini kurup gelsinler ve biz ana muhalefet partisiyle oturup bunları değerlendirmeye çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan başkanlığında dün bir toplantı yapıldığını hatırlatan Atalay, idam cezası ile ilgili ellerinde böyle bir çalışmanın olmadığını ifade etti. Atalay, "Başbakan Erdoğan'ın ifade ettiği o konuda hükümette bir çalışma yok" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN TERÖRLE İLGİLİ SÖZLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör konusunda dün yaptığı konuşmada "Ana muhalefet partisi olarak risk alırız. Bu sorunun çözümünde elimizi taşın altına koyarız" sözlerini değerlendiren Beşir Atalay, şunları söyledi: 5 Haziran'da ana muhalefet partisi genel başkanı arkadaşlarıyla birlikte buraya genel merkeze geldi. Randevu istediler ve randevu verdik. Başbakan Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptılar o gün. Biz de katıldık. O gün görüşmenin özü şuydu ; Ana muhalefet partisi 4 partiyi bir araya getirerek Meclis içinde bu konuları görüşecek ve çalışacak bir grup oluşturma peşindeydi. Biz bu durumdan memnun olduk. 'Onu gerçekleştirirseniz, biz de yer alırız' Ama o gerçekleşmezse siz ekibinizi kurun biz de hazırız iktidar ve ana muhalefet birlikte bu konuda değerlendirmeler yapalım ve birlikte çalışalım' dedik."

"GELEBİLECEK BU TÜRLÜ TEKLİFLERE AÇIĞIZ"

Başbakan Erdoğan'ın teklifini hatırlatan Atalay, "Bu toplantıya katılan 3'er arkadaşımız buradan başka bir odaya geçsinler ve çalışmaya başlasınlar' demişti. Onlar da 'Biz bir çaba sarf edelim. Bu dörtlüyü gerçekleştiremezsek bunun üzerinde durabilir' dedi. Tabii bunun üzerinden aylar geçti. Biz halen bekliyoruz. Dünkü söyleminden dolayı ben bunu ifade ediyorum. Ana muhalefet partisini bekliyoruz. Eğer ellerinde dünkü söylediği gibi çözüme katkı verecek teklifleri varsa bu konuda elini taşın altına koyacaksa ve bu konuya katkı verecekse biz hazırız. Gelebilecek bu türlü tekliflere açığız" diye konuştu.

"BİZ 10 YILDIR BU KONUDA RİSK ALIYORUZ"

Ana muhalefet partisinin bu konuda 'Risk alırım' demesinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Atalay, "Çünkü dün biz risk alırız' dedi. Biz 10 yıldır bu konuda risk alıyoruz. Cidde tavırları varsa gecikmeden heyetini kurup gelsinler ve biz ana muhalefet partisiyle oturup bunları değerlendirmeye çalışmaya hazırız" dedi.

"TAM ANLAMIYLA BİR İNSANİ BAKIŞ İÇİNDEYİZ"

Açılık grevleriyle ilgili olarak ise Atalay, "O konuda Adalet ve Sağlık Bakanlığı çok dikkatli bir şekilde çalışıyorlar. Her boyutu kontrol altında. Elden gelen her şey yapılıyor. Tam anlamıyla bir insani bakış içindeyiz. İnsan değerli bizim için. o konuda her tedbir ciddi şekilde alınıyor. Söyleyebileceğim budur" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.