1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'de boykot yok, seferberlik var

CHP'de boykot yok, seferberlik var

CHP PM üyeleri ve milletvekilleri Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı olağanüstü toplantıda İstanbul seçimleri için yol haritasını belirlemek için düğmeye bastı. CHP’deki genel eğilim 'Boykot yok seferberlik var' oldu.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yenileme kararı üzerine CHP, önceki gece geç saatlerde biten mesaisini sabah erken saatlerde sürdürdü. Parti Meclisi (PM) ve bütün milletvekilleri olağanüstü olarak saat 10,00 itibariyle toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı. İmamoğlu toplantıya gelişinde "Sohbetimiz var, daha sonra konuşacağız” demekle yetindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sabah erken saatlerde genel merkeze geldi ve “Çok güzel şeyler olacak, hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Her şeye karşın getireceğiz. Mücadelemiz demokrasi için olacak” değerlendirmesinde bulundu.

BOYKOT TOPLUMU GERER
Parti içinde 23 Haziran’da yenilecek seçimlere seferberlik halinde hazırlanılması gerektiği görüşü öne çıkıyor. Boykot beklentisinin ise toplumu daha çok gereceği görüşü dile getirildi. İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yapılacak değerlendirmelerin ardından CHP’nin İmamoğlu’nun adaylığında güçlü bir şekilde seçime girmesi gerektiği vurgulanıyor. YSK kararının ardından Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, YSK’nın bugüne kadar seçim yenileme kararı aldığı örneklerden hareketle İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının hukuki olmadığı görüşü de paylaşıldı.

ÖNEMLİ UYARI
Öte yandan CHP yönetimi dikkat çeken bir açıklama da yaptı. Açıklamada, “CHP adına medyada açıklama yapma konusunda yetkilendirilmiş parti yöneticileri bellidir'' denilerek şu uyarılarda bulunuldu: ‘CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilmeyen kişilerin sözleri sadece kendilerini bağlar. Bu kişiler CHP adına konuşamazlar. Sıfatlarına CHP ibaresi koyamazlar. Bütün parti üyelerimizin medyadan bir teklif geldiğinde CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığımızdan bilgi ve onay almaları medya yönergemiz gereğince zorunludur. Özellikle TV'lerden gelen tekliflere olumlu yanıt vermeden önce bu kurallara uyulması sağlıklı iletişim açısından olmazsa olmazımızdır" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.