1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP, Göcek Tünelinde 'soyguna dur' protestosu yapacak

CHP, Göcek Tünelinde 'soyguna dur' protestosu yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Artık soygun düzenine dur diyeceğiz” diyerek Göcek tünelinde “direniş” başlatacaklarını açıkladı ve önümüzdeki hafta eyleme geçeceklerini söyledi…

A+A-

Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 13 milyon dolar harcanarak yapılan ve 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Göcek Tüneli’nin geçiş ücretlerine karşı CHP Fethiye Örgütü,  milletvekilleri ve halk ile birlikte “soygun düzenine dur” direnişi başlatacakları açıkladı.

Açıldığı 2006 yılından bu yana gündemden düşmeyen tünel ücretleri 2021 yılı Ocak ayında yine zamlanmıştı. 950 Metrelik Göcek tüneli geçiş ücretleri yeni zamlarla otomobil 9 liradan 11 TL’ye,  minibüs 15 liradan 19 TL’ye, dingilli kamyon ve dingilli otobüs 20 TL’den 25 TL’ye, tır 30 liradan 38 TL’ye, motosiklette 3 liradan 4 TL’ye yükselmişti. Yoğun yaz sezonuyla birlikte yılda yaklaşık 2 milyon aracın ücretli geçiş yaptığı Göcek tünelinde geçtiğimiz yıllarda da ücretlere tepki gösterilmiş ve halkın geniş katılımıyla eylemler yapılmıştı.

“DİK DURACAĞIZ KAZANACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi  Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “CHP Genel Merkezi nezdinde de girişimlerde bulunulduğunu belirterek, “Halkın büyük tepkisini Ankara’da milletvekillerimizle de paylaştık. Göcek tüneli hadisesi bugünün değil, dünden süre gelen meselesidir. AKP her seçim döneminde ‘ücretsiz olacak’ vaatleriyle insanlarımızla adeta alay etmiştir. Her ücretsiz dediklerinde tam tersi oldu zam üstüne zam yapıldı. Muğla’ya gelen oradan Fethiye bölgesine geçiş yapan her araçtan bu paralar alınıyor. Maalesef yıllardır katlanan zamlarla bu böyle sürüp gidiyor. Halkımızla bir olarak halkın cebine uzanan elleri kıracağız. Muğla genelini baz aldığımızda Dalaman, Fethiye. Burada ticaret yapan insanlar var günde 3-5 defa araçlarıyla tünelden geçmek zorunda kalan, evine ekmek götürme derdinde olan insanlarımız var. Deli Dumrul tünelinin artık ücretsiz olmasını halk ile el ele direnişle sağlayacağız. Dik duracağız kazanacağız” diye konuştu.

13 Hükümet ve 8 başbakan eskiten, 17 yılda tamamlanabilen, Muğla ile Antalya’yı birbirine bağlayan, 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tüneli, kamuoyunda sık sık Türkiye’nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geliyor.     

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.