1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cesedi 4 yıl, katili 6 yıl sonra ortaya çıktı

Cesedi 4 yıl, katili 6 yıl sonra ortaya çıktı

EDİRNE'de, eski boş bir binada 2007 yılında öldürülen ancak 2011 yılında cesedi bulunan Davut Bozkurt'un cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla 35 yaşındaki Remzi K., polis ekiplerince gözaltına alındı

A+A-

Sorgusu sırasında arkadaşı olan Bozkurt'u kavga ettikleri için 2007 yılında bıçakla öldürdüğünü itiraf eden Remzi K., tutuklanarak cezaevine konuldu.

4 Mayıs 2011 günü, Edirne Lisesi'nin öğrencileri gizlice sigara içmek için okula 200 metre mesafedeki metruk bir binaya girdiklerinde, yerde yatan ancak tanınmayacak halde bulunan cesedi fark etti. Evden çığlıklar içinde çıkan öğrenciler, evin karşısındaki inşaatta çalışan işçilere durumu anlattı. İnşaat işçilerini haber vermesiyle eve çok sayıda polis ekibi geldi ve inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemede kimliği tespit edilemeyen erkek cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından erkek cesedinin 19 yaşındaki evsiz Davut Bozkurt'a ait olduğu ve 2007 yılında 30 kez bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

30 ARKADAŞININ İFADESİ ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri metruk binalarda uçucu maddeler kullanan Bozkurt'un yaklaşık 30 arkadaşını gözaltına alarak ifadesine başvurdu, ancak bir sonuca ulaşamadı. Faili meçhul dosyasını yeniden açan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, araştırmaya başlandı. Polis ölen gencin yakın çevresinden arkadaşlarını sorguya aldı. Bugün getirildiği Asayiş Şubesindeki sorgusu sırasında o tarihte 19 yaşında olan arkadaşı Davut Bozkurt'u 2007 yılı Ocak ayında bıçakla öldürdüğünü itiraf eden 35 yaşındaki Remzi K., gözaltına alındı. İfadesinde metruk binalarda yaşayarak arkadaşıyla birlikte uçucu maddeler kullandığını anlatan katil zanlısı şunları söyledi:

"Ailemi 8 yıl önce kaybettim, bu yüzden kimsenin olmadığı evlerde yaşıyorum. Davut'u o evlerden tanıyorum. Beraber yapıştırıcı çekerdik. 2007 yılında bana küfür ettiği ve hakaret ettiği için kavga ettik. Ben de onu bıçaklayıp kaçtım. Kimseye de bir şey söylemedim. Ama çok vicdan azabı çektiğim için bu sefer itiraf ettim, çok pişmanım" dedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Remzi K., 'kastan adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Kapalı Cezaevine konuldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.