1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çankırılılar Feshane’de Buluştu

Çankırılılar Feshane’de Buluştu

Çankırı Valiliği, ÇANDEF (İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu) ve Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı ev sahipliğinde organize edilen, Çankırı Tanıtım Günleri Feshane’de yapıldı.

A+A-
Çankırı'ya ait kültürel, turistik değerler, tarımı yapılan ürünler ve sanat dallarının tanıtıldığı etkinlik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski bakanlardan Nevzat Ayaz'ın kurdele kesmesiyle resmi olarak açıldı. Vali Mutlu, İstanbul'un Türkiye'nin bir örneği olduğunu belirterek Çankırılıların da bu yapıya önemli destek sunduklarını dile getirdi. 
 
Feshane'de düzenlenen etkinlik için çalışmalar günler öncesinden başladı. Tanıtım günlerinin açılışına milletvekilleri İdris Şahin, Feyzullah Kıyıklık, Ünal Kaçık'ın yanı sıra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakanlardan Nevzat Ayaz ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katıldı. 
 
Çankırı'ya özgü yerel kıyafetler, tarımsal ve sanayi ürünleri, kültürel unsurlar ve pek çok yöresel değerin tanıtımının yapıldığı organizasyon, Hüseyin Avni Mutlu ve Nevzat Ayaz'ın kurdele kesmesiyle açıldı. 
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, teknolojik imkanların gelişmesiyle mesafelerin kısaldığını ve Çankırı'nın İstanbul ile buluşması için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu söyledi. Göreve geldikten hemen sonra bu tip bir organizasyonun hazırlığına giriştiklerini anlatan Özcan, organizasyonun Çankırı için Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
Hüseyin Avni Mutlu da İstanbul'un Türkiye'nin her bölgesinde yaşayan insanlar için özel ve ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Çankırı'nın da kendi değerleriyle İstanbul'daki yaşantıya katkı sunduğunu belirten Mutlu, etkinlikte emeği geçenleri kutladı. Meclis Darbe Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 
 
Protokol konuşmalarının ardından Vali Mutlu, Nevzat Ayaz, Çankırı Valisi Özcan ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu stantları gezerek bilgi aldı. Feshane'deki tanıtım günleri 4 gün boyunca devam etti. 
 
Bu arada Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Tanıtım Günleri nedeniyle ilçeyi ziyaret eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırılı milletvekillerine Eyüp Ensari Konağı’nda bir öğle yemeği verdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.