1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çankırı’da 2 deprem! Ankara 3 dakika arayla gelen depremlerle uyandı…

Çankırı’da 2 deprem! Ankara 3 dakika arayla gelen depremlerle uyandı…

Çankırı ve Ankara sabaha depremlerle uyandı, merkez üssü Çankırı'nın Çerkeş bölgesi olarak belirlenen deprem korku ve panik yarattı ve deprem Ankara'da da hissedildi. Saat 9:00'da gerçekleşen depremin ardından saat 9:03'te bir deprem daha meydana geldi.

A+A-

Çankırı’da gerçekleşen depremler çevre illerde de hissedildi, birçok kişi korku ve panik yaşadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkes ilçesinde, saat 09:00’da 4,7 büyüklüğünde, 09.03’te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi. İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

ÇANKIRI VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, kentte meydana gelen 4,7 ve 4,8 büyüklüğünde depremlerle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Aktaş, yaptığı açıklamada, AFAD verilerine göre Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde saat 09:00’da 4,7, 09:03’de ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı oluştuğunu söyledi. İlk bilgilere göre bir olumsuzluk bulunmadığına işaret eden Aktaş, “Vatandaşların tedirgin olmamaları gerekir. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor.” dedi. 

Edinilen bilgilere göre yaşanan depremde ilçe merkezinde can ve mal kaybının olmadığı öğrenilirken, ilçe halkının evlerinden dışarıya çıkarak yaşadıkları heyecanı atmaya çalışırlarken bazı evlerin baca ve bahçe duvarlarında yıkıntılar olduğu ifade edildi.

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI: YIKIM VE DE CAN KAYBIMIZ YOK
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ilçedeki son durumu değerlendirirken; "Güne ard ardına yaşadığımız iki depremle uyandık! Allah'a şükürler olsun ki herhangi bir olumsuz durum yok. Yaralanma, ölüm ve de yıkılmış bir bina bulunmuyor. Ancak ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımız deprem sonrası dışarıda beklemeyi tercih ediyorlar! Henüz evlerine girmiyorlar. Çevre köy muhtarlarıyla yaptığım görüşmede de şimdilik herhangi bir olumsuz haber almadım." dedi.

KANDİLLİ'NİN VERİLERİ DAHA YÜKSEK
Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü merkez üssü Hacılar-Çerkeş olan ve saat 09:00:29'da gerçekleşen ilk depremin şiddetini 4.9, saat 09:03:10'da gerçekleşen ve merkez üssü Yeşilöz-Çerkeş olan ikinci depremin şiddetini de 4.8 olarak belirledi.

DEPREMDE BİR EV YIKILDI
Elde edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde 3 dakika ile yaşanan iki deprem sonucu Çerkeş'e bağlı Kara Mustafa köyünde Asım Çavdar'a ait kullanılmayan iki katlı kerpiç evin çatısı ve üst katı yıkıldı.

Evde yaşayan olmadığı için can kaybı yaşanmadı. (Haber görseli: Kara Mustafa köyünde deprem sonucu yıkılan ev)

cankiri-cerkes-deprem-karamustafa-koyu-resim-09.jpg

cankiri-deprem-cerkes-karamustafa-koyu-yikilan-ev-resim-092.jpg
Cumartesi sabahı yaşanan deprem sonucu Çerkeş'e bağlı Kara Mustafa Köyünde Asım Çavdar'a ait iki katlı evin çatısı ile birlikte ikinci katında meydana gelen yıkım sonucu ortaya çıkan görüntü. 

SON DAKİKA! BİR DEPREM DAHA!

Çankırı çevresindeki depremler devam ediyor. Sabah saatlerinde Çankırı’da kısa süre içinde birbirini takip eden depremlerin ardından saat 14:46’da bir deprem daha meydana geldi. Büyüklüğü 4.3 olarak ölçülen depremin merkez üssü Çankırı’nın Çerkes ilçesi olarak tespit edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.