1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Can kurtarmaya giderken ölüyorlardı!

Can kurtarmaya giderken ölüyorlardı!

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinden geçen derenin taşması nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden sivil savunma ekibi, ölüm tehlikesi atlattı

A+A-

 

Kentte dört günden bu yana etkili olan sağanak ve havaların ısınmasıyla yüksek kesimlerdeki karların erimesi, il genelinde taşkınlara neden oldu. Derelerin taşması sonucu çok sayıda evin su altında kaldığı taşkın, en fazla, Muş merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde etkisini gösterdi.

KÖPRÜLER DE YIKILINCA ZOR ANLAR YAŞANDI

Beldeyi ikiye ayıran Karakale deresinin taşması nedeniyle dere üzerinde bulunan ve 16 haneli Merkez Mahallesi ile bağlantıyı sağlayan iki köprü yıkıldı. Köprülerin yıkılmasıyla belde merkezi ile ulaşımı sağlayamayan 16 hanedeki yaklaşık 150 kişi, evlerinde mahsur kaldı. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan ve çocuklarını okula gönderemeyen vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yardım istedi.

BAĞLADIKLARI HALAT KOPTU

Bunun üzerine harekete geçen sivil savunma arama kurtarma ekipleri, kısa sürede beldeye ulaştı. Beraberlerindeki kurtarma botunu suya indiren 2 sivil savunma görevlisi, yaklaşık 25 metre genişliğindeki dereyi, önce her iki kıyıdaki ağaçlara ardından bota bağladıkları halatlarla geçmeye çalıştı.

Dereden geçtikleri sırada halatın kopması sonucu akıntıya kapılan sivil savunma görevlilerin içinde bulunduğu bot, yaklaşık 300 metre sürüklendikten sonra taşlık alanda durdu. Ölüm tehlikesi atlatan kurtarma ekibi, vatandaşların yardımı ve kendi imkanlarıyla saatler sonra mahsur kalan kişilere ulaştı.

ÇAREYİ TAHTA MERDİVENLERDE BULDULAR

Kurtarma çalışmasının botla yapılamayacağını anlayan ekip, vatandaşların da desteğiyle mahalledeki tahta merdivenleri birleştirerek derenin üzerinde seyyar köprü oluşturdu. Mahsur kalan vatandaşlar, merdivenlerle kurulu köprü üzerinden geçerek karşı kıyıya ulaşmayı başardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.