1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bu nasıl vicdansızlık!

Bu nasıl vicdansızlık!

Fethiye Körfezi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botları, yasadışı yollarla Yunan adalarına gitmeye çalıştıkları sırada tekne kaptanının denize atıp ölüme terk ettiği 3'ü bebek, 3'ü kadın 16 kaçağı son anda boğulmaktan kurtardı

A+A-

Denizde çığlık çığlığa ağlayan bebeklerin seslerini takip eden Sahil Güvenlik ekiplerinin dakikalarla yarışarak yaptığı kurtarma operasyonu kameraya yansıdı. Operasyonda kaptan ve bir Türk organizatör de yakalandı.

Fethiye Körfezi açıklarında geçen Pazartesi günü saat 23.40 sıralarında devriye görevini yapan Sahil Güvenlik ekipleri motoru çalışır halde bir sürat teknesinin kayalıklara çarparak karaya oturduğunu tespit etti. Ekipler bölgede inceleme yaparken kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta bebek ağlama sesleri duyuldu. Denizde bebek ve kadınların da aralarında bulunduğu kaçakların olduğu tespit edildi. Yasadışı yollardan para karşılığı Yunan adalarına götüren sürat teknesinin kaptanıyla bir organizatör, Sahil Güvenlik ekiplerine yakalanmamak için can yelekleri bulunan kaçakları denize atarak ölüme terk ettiği belirlendi.

 

 

 

Denizde can pazarı yaşanırken bebeklerin çığlıkları yürek dağladı. Bölgeye iki Sahil Güvenlik botu daha sevk edildi. Yalnızca yetişkinlerde can yeleği olduğu görüldü. Denizden önce anneyle babalarına sarılıp korku içinde ağlayan 3 bebek kurtarıldı. Bebekler battaniyelere sarılarak bota alındı. Kurtarılan 3 kadından ikisinin de hamile olduğu anlaşıldı. Son olarak 10 erkek de denizden çıkarıldı. Kurtarma operasyonu Sahil Güvenlik botundaki bir asker tarafından saniye saniye görüntülendi.

KARADA DA ARAMA YAPILDI

Denizde yapılan ve hayat kurtaran operasyonun ardından havanın aydınlanmasıyla karada da arama yapıldı. Kayalıkların araksına saklanan 2 kişi yakalandı. Yakalanan 2 kişinin Türk olduğu tespit edildi. Türklerden birinin kaptan diğerinin de organizatör olduğu belirlendi. Adı açıklanmayan kaptan ve organizatör işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan iki kişi tutuklandı. Sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar ise sınırdışı edilmek üzere polise teslim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.