1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Bohçayı açarsan kocan ölür'

'Bohçayı açarsan kocan ölür'

ADANA'da kendilerini boncuk satıcısı olarak tanıtıp girdikleri evde, 'büyü bozma' bahanesiyle 5 altın bilezik, bir çift küpe ile bir çeyrek altın çalmakla suçlanan 2'si kadın 4 kişi hakkında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık'

A+A-

Olay merkez Yüreğir İlçesi, Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde 10 Ocak 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre kendilerini boncuk satıcısı olarak tanıtan 2 kadın, ev sahibi Güldane A.'nın "Boncuk istemiyoruz" demesi üzerine, "Bize su ikram et bari" diyerek içeri girdi. Sonra da "Senin kızında nazar var. Okuyalım iyi gelir" diyerek evdeki bütün altınları bohça içerisinde getirmesini istedi. Güldane A. da boncuk satıcılarının bu yalanına inanıp, söyleneni yaptı.

'BOHÇAYI AKŞAMA KADAR AÇARSAN KOCAN ÖLÜR'

İçerisine 5 bilezik, bir çift küpe ve bir çeyrek altın konulan bohçaya dua okur gibi yapan kadınlar, evden ayrılırken de "Bu bohçayı akşama kadar açma. Açarsan kocan ölür" dedi. Kadınlar gittikten bir süre sonra bohçayı açan ev sahibi, altınlarının çalındığını anlayınca polisi aradı. Verilen eşkaller doğrultusunda çalışma yapan polis ekipleri 43 yaşındaki Seher Aslan, 59 yaşındaki Türkan Meçü ile kadınların ulaşımını sağlayarak yardım ettikleri ileri sürülen 38 yaşındaki İsmet Ergin ve 25 yaşındaki Ferhat Cambolat'ı yakaladı.

'BİLEZİKLERİ DUA KARŞILIĞINDA VERDİ'

Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede suçlamayı kabul etmeyen şüphelilerden Türkan Meçü ifadesinde şöyle dedi:

"Ben ev sahibim olan Seher ile birlikte il il gezerek boncuk satıp, geçimimizi sağlarız. Olay günü de boncuk satmak için geldiğimiz Adana'da, ben müştekinin evinin kapısını çaldım. Kapıyı açan kadın bizi içeri aldı. Sohbet esnasında ev sahibi kadın 'Kızım hasta, üzerine oku' dedi. Ben de bildiğim duaları okudum. Sonra kadın dua okuduğum için kendi isteğiyle altınları getirip verdi. Sonra arkadaşım Seher de okudu. Akşam saati olduğu için kalkıp gittik. Biz kimseyi dolandırmadık. Dua okuduğumuz için bilezikleri verdi."

'OKUYALIM İYİ GELİR'

Kadınların kendilerini boncuk satıcısı olarak tanıttıklarını "Boncuk istemiyoruz" deyince de "Bir su ver bari" diyerek evine girdiklerini belirten 46 yaşındaki Güldane A. ise, olayı şöyle anlattı:

"Kadınlar eve girince su ve çay ikram ettik. Kadınlar bir süre sonra 'Senin kızında nazar var. Okuyalım, iyi gelir' dedi. Sonra 'Senin evinde de nazar var' dedi. Ben tedirgin olunca 'Korkma sen, biz okuyunca iyi gelecek. Sen altınları getir. Altınlara okuyacağım' dedi. Ayrıca bohça da istedi. Evdeki bütün altınları verdim. Altınları bohçanın içerisine koydu. Bir şeyler okudu, ama ben anlamadım. Daha sonra 'Bu bohçayı akşama kadar açma. Saat 5'te aç, yoksa kocan ölür' dedi. Kadınları sokağa kadar yolcu ettikten sonra dönüp baktığımda altınların olmadığını fark ettim."

SAVCI 2- 7 YIL HAPİS İSTEDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.