1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bizimkiler de zenginler kulübünde

Bizimkiler de zenginler kulübünde

En zengin futbolcu 200 milyon euro ile Beckham oldu. Listeye Drogba 24'üncü, Sneijder ise 26'ncı sıradan girdi.

A+A-

 

‘Goal.com’ bu yıl yaptığı araştırmayla ‘en zengin 50 futbolcu’yu belirledi. Futbolcuların aldıkları maaşlar, imzaladıkları sponsorluk anlaşmaları, ödedikleri vergiler gibi kıstaslara dayanarak yapılan listenin ilk sırasında 200 milyon euro ile uzak ara farkla, devre arasında kiralık olarak Paris Saint-Germain ile anlaşan David Beckham yer aldı. İkinci sırada 134 milyon euro ile Barcelona’nın süperstarı Lionel Messi, üçüncü sırada ise 130 milyon euro ile Arjantinlinin en büyük rakibi Cristiano Ronaldo yer aldı. 

Tanıdıklar da var 

Listede Galatasaray ’ın yıldızları Wesley Sneijder ve Didier Drogba da yer aldı. Fildişili golcü 29 milyon euroluk malvarlığı ile 24. sıranın, Hollandalı orta saha oyuncusu da 25.5 milyon euro ile 26. sıranın sahibi oldu. Kısa bir dönem Sarı-Kırmızılı formayı giyen ve olaylı bir şekilde Türkiye macerasını bitiren Bayern Münih’in Fransız yıldızı Franck Ribery, 33.5 milyon euroluk servetiyle listenin 22. basamağında kendisine yer bulurken, bir diğer tanıdık isim Fenerbahçe ’nin eski oyuncusu Nicolas Anelka ise 25 milyon euro ile listeye 27. sıradan girdi. 
Sitenin yaptığı incelemenin sonucunda ilginç veriler de ortaya çıktı. 50 futbolcunun toplam malvarlığı 1.9 milyar euro iken, oyuncuların yüzde 50’si kariyerlerinde bir dönem İngiltere Premier Lig’de forma giymiş veya hâlâ giymekte. 50 en zengin futbolcunun 37’si ise 30 yaşının üzerinde. 

Üç yalnız adam! 

‘En zengin 50 futbolcu’ listesinde orta saha ve hücum oyuncularının hâkimiyeti ön plana çıkıyor. 50 futbolcunun yüzde 84’ü orta alan veya forvette görev yaparken listede yalnızca üç kaleci bulunuyor. Real Madrid’in tecrübeli eldiveni Iker Casillas 35 milyon euro ile listeye 21. sıradan girerken, Chelsea’nin file bekçisi Petr Cech 23 milyon euro ile 32. sırada, Juventus’tan Buffon ise 19.5 milyon euroyla 45. sırada yer almakta. 

54.5 milyon euroluk kucaklaşma

Galatasaray’a transfer olan Drogba ile Sneijder’ın toplam serveti 54.5 milyon euro olarak belirlendi. Sneijder’ın özellikle gayrimenkul zengini olduğu belirtildi.
 

En zengİn 10 futbolcu (Mİlyon Euro)

David Beckham 200 
Lionel Messi 134 
Cristiano Ronaldo 130 
Kaka 80 
Ronaldinho 73 
Samuel Eto’o 60 
Rooney 58 
Zlatan Ibrahimovic 55 
Rivaldo 53 
Rio Ferdinand 49 
Wesley Sneijder 25,5 
Didier Drogba 29

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.