1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Birbirinizi Allah İçin Sevin"

"Birbirinizi Allah İçin Sevin"

Başbakan Erdoğan, Türk-Arap İşbirliği Forumu'nda Filistin'deki iç çatışmalarla ilgili net konuştu.

A+A-

 

Türk-Arap İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları 5'inci Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in, bu aşamadan itibaren başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin oluşumunun önüne engel çıkarmaması gerekir. İsrail de artık görmelidir ki, Filistin sorunu devam ettikçe bu bölgeye huzur, barış, istikrar ve güvenliğin gelmesi mümkün olmayacak, bu bölgede kan ve gözyaşı dinmeyecektir" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Filistin'in işgal altında bir ülke olduğunu görmek ve kabul etmek zorundayız. Önceki gece sevinen yalnızca Filistinliler değil tüm dünyadır. Bu nedenle Filistin'de ayrılığın derhal son bulmasını istiyoruz. Birbirinizi Allah için sevmenizi istiyoruz. Tüm dünya Filistin için kucaklaşırken Filistin'in kendi arasında kucaklaşamamasını anlayamıyoruz. Filistin'de çatışma, husumet görmek istemiyoruz.
 
"ESAD 50 BİN KİŞİNİN CANINA KIYDI!"
 
Suriye'de rejimin masum sivillere karşı uyguladığı baskı ve şiddet politikası 20'nci ayını doldurdu. Bu sürede Suriye rejimi elindeki tüm imkanları kullanarak kendi halkına karşı acımasız bir kıyım yürüttü, yürütüyor. Rejim Suriye'de yönetme meşruiyetini kaybetti. Esad ve rejiminin kanlı ve beyhude bir çaba içinde olduğu, adım adım sona yaklaştığı kesindir. Esad şu anda babasıyla rekabet ediyor. Babası Hama'da 30 bin cana kıymıştı, o da şu anda 50 bin kişinin canına kıydı.
 
"ÜLKEMİZDE 200 BİNE YAKIN SURİYELİ KARDEŞİMİZ VAR!"
 
Suriyeli kardeşlerimize imkanlarımızın el verdiği her türlü yardımı sağlıyoruz. Bugün itibarıyla ülkemizde 200 bine yakın Suriyeli kardeşlerimize elimizden geleni yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun kapımızı açık tutacağız. Muhalefet Suriye halkının çağrısını dikkate alarak Doha'da birleşme yönünde tarihi bir adım atmıştır. Atılan adımın somut eyleme dönüşmesinin zamanı gelmiştir. Bizim sorunumuz Suriye halkıyla değildir. Sorunumuz Suriye'deki zalim Esad rejimiyledir Bugün Filistin sorununda ulaşılan aşama bölge ülkelerinin dayanışması ve istişaresinin eseridir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.