1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bir tarih kül oldu

Bir tarih kül oldu

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in 1871'de yaptırdığı ve günümüzde Galatasaray Üniversitesi'nin kullandığı ahşap saray, yetersiz elektrik tesisatı yüzünden cayır cayır yandı

A+A-

Bir tarihi küle çeviren yangına, Sarıyer, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu İtfaiyesi ekipleri 47 araç ve 110 personelle müdahale etti. Kıyı Emniyeti’ne ait 3 söndürme gemisi de denizden söndürme çalışmalarına destek verdi. Çevreye sirayeti önlenerek kontrol altına alınan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 7 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangın sonucu, binanın çökme meydana gelen çatısında ve yangının başladığı 3. katta büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangında binadaki malzemeler ve tarihi olduğu belirtilen bazı kitaplar da zarar gördü.
Bir tarih yok oldu.
 

Vali 'Sabotaj' iddalarına ne dedi?


Saray bölümüden başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Yangına karadan ve denizden müdahale edildi. Öğrenciler, "Yangın alarmı çaldı.En başta pek umursamadık. Daha sonra büyüdü. Bizi dışarıya çıkardılar" dedi. Çırağan Caddesi üzerindeki tarihi Galatasay Ünivesitesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenden saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Bu sırada ders gören öğrenciler ve görevliler için yangın alarmı çaldı. Saray bölümünde küçük çapta çıktığı öğrenilen yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Bu sırada öğrenciler dışarı çıkarıldı.

Çatı sıçrayan alevler tüm binayı sardı. İlk gelen Beşiktaş İtfaiye grubuna bağlı yangına müdahalade yetersız kalınca yardım istedi. Beoğlu ve Şişli ve Kağıthane grubuna bağlı ekipler yangına müdahale etti.

GEMİLERLE MÜDAHALE EDİLDİ

Denizden kıyı emniyetine bağlı gemilerle yangına müdahale edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlar ve dışarıya çıkan öğrenciler itfaiye ekiplerinin çalışmalarını korku dolu bakışlarla izledi.

Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin edilirken, öğrenciler, "Yangın alarmı çaldığında biz dersteydik. Küçük çaplı bir yangındı. Rüzgarın etksiyle yangın büyüyünce bizi dışarıya çıkardılar. Burası bizim evimizdi. Bir tarih yandı" dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.