1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Beşiktaş Belediyesine İYİ Partili Aday

Beşiktaş Belediyesine İYİ Partili Aday

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın açığa alınmasıyla kızışan Belediye Başkanlığı yarışına İYİ Partili Ediz Feyiz'de katıldı.

A+A-

Beşiktaş Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptığı süre boyunca Beşiktaş esnafından yana tavır alan ve zaman zaman Murat Hazinedar ile sert tartışmalar yaşayan İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Ediz Feyiz'in Belediye Başkan adaylığı  perşembe günü yapılacak başkanlık seçimlerini daha da kızıştırdı.

Köklü bir CHP'li aileden gelen Ediz Feyiz Beşiktaş Belediye Meclisine CHP'den seçilmiş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın bazı uygulamalarına karşı tutumu ile dikkat çekmişti.

CHP'de yaşanan bölünmüşlüğe tepki koyarak Meral Akşener'in partisine geçen Ediz Feyiz perşembe günü yapılacak seçimlerde adaylığını koyarak zaten diken ucunda olan seçime daha da heyecan kattı.

İYİ Partinin Ülkücü kökenli İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk'la Meclis toplantılarını takip eden Ediz Feyiz kendisini şanslı gördüğünü CHP'de parti teşkilatı ve Murat Hazinedar arasında ciddi bir çatışmanın yaşandığını ve meclis üyelerinin oylamada hür vicdanları ile hareket edeceğine inandığını söyledi.

Meclis aritmetiği şöyle: Beşiktaş meclis üyesi sayısı 32 kişi… Bu üyelerden 29’u CHP’li… 2 tanesi Ak Partili… 1 tanesi ise İyi Partili… Ancak toplam 32 üyesi olan mecliste, 29 meclis üyesi seçimde oy kullanabilecek. Başkan Murat Hazinedar ile Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil görevlerinden uzaklaştırıldıkları için oy kullanamayacak.

Murat Hazinedar'ın desteklediği Rıfat Örnek CHP Parti  Teşkilatının desteklediği Affan Keçeci, Eyüp Birgün Bülent Tatar, Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu ve İYİ Partili Ediz Feyiz ile birlikte Beşiktaş Belediye Başkanlığı için 5 aday yarışacak.

GAZETE2023

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.