1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Ben onların Suat ağabeyiyim'

'Ben onların Suat ağabeyiyim'

Ben onların Suat Ağabeyiyim. Hiç bir zaman gençlerin gözünde Sayın Bakan olmayı arzu etmedim

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yönelik gerçekleştirilen protesto girişimine karşılık, "Ben onların Suat Ağabeyiyim. Hiç bir zaman gençlerin gözünde Sayın Bakan olmayı arzu etmedim" dedi. 

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuk oldu. Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yönelik gerçekleştirilen protesto sırasında yumurta atma girişiminde bulunan Emre Ersel E. ile yaptığı görüşme konusunda Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Suat Kılıç, yaşanan protesto ve sonrasına ilişkin şöyle konuştu: "Talihsiz diyebileceğim bir tanışmaydı. Derdi neydi? Ne anlatmaya çalıştı? Bunu anlamaya çalıştım. Emre'nin hemşehrim olduğunu öğrenmek garip bir duyguydu. Emre'yi dinlemeye karar verdim. Emre'yi bulunduğumuz mekana getirdim. Arada babasıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Durumunda merak edilebilecek bir olumsuzluk bulunmadığını babasıyla paylaştım. Emre ile de bir empati geliştirme ihtiyacı hissetim. Derdi nedir? Dünyaya hangi pencereden bakıyor? Bizim bakış açımızı anlayabilecek durumda mı? Emre'yi dinledim iyi bir empati geliştirdiğimi zannediyorum. Seninle Türkiye Cumhuriyeti Gençlik Ve Spor Bakanı olarak değil, gençlerin Suat Ağabeyisi olarak muhatabım Emre. Kendini rahatlıkla bana ifade edebilirsin Emre dedim. Herhangi bir disiplinsizlikten dolayı bir gencimizin yurttan atılmasını, o gencimizi kazanmak değil, iyice kaybetmek olarak değerlendiriyorum. Her zaman bu anlayış ortaya konmayabilir." 

Protestonun demokrasiye uygun olmadığını da dile getiren Kılıç, protesto yerine konuşmanın daha uygun olacağını ifade ederek, "Ben onların Suat Ağabeyiyim. Hiç bir zaman gençlerin gözünde Sayın Bakan olmayı arzu etmedim" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.