1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Belediyeye rüşvet operasyonu

Belediyeye rüşvet operasyonu

BALIKESİR'nin Edremit İlçesi'nde, polisin belediyeye düzenlediği ikinci dalga operasyonda aralarında çeşitli birim müdürlerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, belediyeye, geçen 1 Ekim'de, 'rüşvet', 'zimmet', 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na Muhalefet' suçlarından düzenlediği operasyon kapsamındaki soruşturamayı derinleştirdi. Bu kapsamda, bugün saat 12.00 sıralarında belediye ikinci bir operasyon daha düzenlendi.

Operasyonda, Belediye Yazıişleri Müdürü F.K. (Figen Kıralp), Mali Hizmetler Müdürü E.G. (Erdal Gedikoğlu), İşletme ve İştirakler Müdürü İ.P. (İlker Pesen) ve belediye çalışanı Zafer L. ve İsmail C. ile belediyenin bilbord ve reklam işleri yaptığı belirlenen 3 şirket çalışanı gözaltına alındı. İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan şüphelilerin polisteki sorgularının sürdüğü bildirildi. Gözaltılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından geçen 1 Ekim Pazartesi günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında MHP'li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile oğlu Fatih Kılıç ve Ed-Bel Şirket Müdürü Hasan Tunceli'nin de bulunduğu 11 kişi adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer 10 kişi tutuklanıp, Kepsut Cezaevi'ne gönderilmişti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.