1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Rize’de Başka Konuşmuş

Başbakan Rize’de Başka Konuşmuş

Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Mardin’de yaptığı konuşmada “milliyetçilik”le ilgili olarak sarf ettiği sözler tartışma konusu oldu.

A+A-

Muhalefet partisi liderleri, “her türlü milliyetçilik ayaklarımın altında” diyen Başbakan Erdoğan’a tepkili…Aynı sözleri memleketi Rize’de söyleyemeyeceğini savunuyorlar. “Rize’de de söyle görelim” diye çıkışıyorlar.

Başbakan Erdoğan’ın geçmişte memleketi Rize’de “milliyetçilik”le ilgili sözler sarf edip etmediğini araştırıldığında karşımıza, 2011’in Kurban Bayramı’ndaki konuşması çıkıyor.

Basında çıkan haberlere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2011 günü Kurban Bayramı tatili için geldiği Rize’de belediyenin kurduğu çadırdaki bayramlaşma törenine katılmış..
Burada Rize halkına hitap eden Erdoğan, KCK'ya yönelik son operasyonlara da değindiği konuşmasında şunları söylemiş:

"EVET BEN DEVLETÇİYİM, MİLLİYETÇİYİM..."

“Son KCK operasyonları...Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin. KCK operasyonlarını destekleyenlere uyarımı ben yine yapıyorum: KCK'yı iyi tanımanız lazım. İyi tanımıyorsanız ehillerinden iyi öğrenmeniz lazım. KCK'nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin ne tür rol üstlendiğini bilmeden yaptığınız açıklamalar, ister medyada olsun, ister şurada, ister burada olsun; nerede olursa olsun teröre destektir, teröre hizmettir. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.
İkinci bir devlet olamaz. Bu ifadelerim sebebiyle beni 'devletçi, milliyetçi' diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. Çünkü biz bu gerçekleri ortaya koymaya mecburuz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.