1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balyoz'da Karar Açıklandı !!

Balyoz'da Karar Açıklandı !!

365 sanıklı Balyoz Davası'nda en ağır cezayı Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına aldı. 36 kişinin de beraat ettiği davada diğer sanıklarda 16 yılla 20 yıl arasında hapis cezalarına çaptırıldı. Karar oy birliğiyle alındı. Mahkeme, tutuklu kal

A+A-

21 ay süren yargılamanın ardından Balyoz Davası'na bakan mahkeme heyeti kararını açıkladı. Davanın bir numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçu sabit olduğundan suçun işleniş biçimi suçun işlendiği yer ve zaman, suçun konusunun önem ve değeri dikkare alınarak eylemlerine uyan ve lehlerine olan 765 sayılı TCK'Nın 147. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Doğan, Fırtına ve Örnek’in “İşlemeyi kast eyledikleri eylemlerini elverişli vasıtalarla icraya başlamış olmakla birlikte ellerinde olmayan sebeplerden dolayı sonucun meydana gelmediği ve bu nedenle eylemlerinin teşebbüs aşamasında kalmış olmasını" göz önüne aldı. Mahkeme “Meydana gelecek zarar ve tehlikenin ağırlığı, kast ve kusurlarının yoğunluğu, güttükleri amaç ve olaylardaki konumları nazara alınarak cezalarından TCK 61-1 maddesi uyarınca indirim yapılarak takdiren 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına hükmetti.

18 YIL CEZA ALANLAR

Mahkeme Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul MHP Milletvekili Engin Alan, Nejat Bek, Mustafa Korkut Özarslan, Şükrü Sarışık, Ayhan Taş, Cem Gürdeniz, İzzet Ocak, Süha Tanyeri, Gürbüz Kaya, Bülent Tunçay, Nuri Ali Karababa, Mustafa Kemal Tutkun, Behzat Balta Halil Kalkanlı, Tuncay Çakan, Hasan Fehmi Canan’ın da aralarında bulunduğu 78 sanığa ise 18 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, 78 sanık hakkında yargılama sürecindeki olumsuz tutum ve davranışlarını göz önüne alarak, eski TCK'nın cezada indirim öngören 59. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. Sanıklardan, Bulut Ömer Mirmiroğlu'nu aynı suça ilişkin olarak 18 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, Mirmiroğlu'nun cezasını yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışları göz önüne alınarak, eski TCK'nın 59. maddesi uyarınca 15 yıl hapse indirildi.

DURSUN ÇİÇEK 16 YIL HAPİS CEZASI

Aralarında Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, "Ergenekon" davasından da tutuklu yargılanan emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ, emekli Tuğgeneral Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 214 sanık "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçundan 16 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Aralarında Ömer Faruk Ağa Yarman'ın da bulunduğu 28 sanık hakkında ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MAHKEME BAŞKANINDAN MUHALEFET ŞERHİ

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, cezalandırılan sanıklardan Tevfik Özkılıç'ın adının "gen-etüt" belgesinde geçmesine rağmen, dava konusu seminere gözlemci olarak katıldığı ve suça katılımının sabit bulunmadığını ifade ederek, bu nedenle Özkılıç'ın beraat etmesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı. Mahkeme Heyeti duruşmada hazır olan sanıklar Abdülkadir Eryılmaz, Güllü Salkaya, Erden Ülgen, Özgür Ecevit Taşcı, Berna Dönmez ve Tevfik Özkılıç'ın tutuklanmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca duruşmada hazır bulunmayan 69 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

3 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme hakkında yakalama kararı bulunan Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın ifadesinin alınmadığı ve tedavisi devam eden Levent Ersöz'ün dosyasını ise ayırdı. Recep Yavuz isimde bir kişinin UYAP'ta kaydının olmadığı gerekçesiyle hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdi. Tutuklu sanıklardan emekli Albay Hakan Büyük ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Heyeti 250 tutuklu sanığın oybirliğiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme ceza alanlardan Hakan Büyük dışındaki sanıkları “ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanmasına hükmetti. Mahkeme, tutuklu kaldıkları süre boyunca “babalık ve kocalık" sıfatının verdiği haklardan mahrumiyetlerine karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Bilgin Balanlı, 'Herşey ortada hiçbirşey söylemiyorum' dedi.


'YENİ İHTİLAL DÜZENİNİN İLK MAHKEME KARARIDIR'

CHP Milletvekili Ali Özgündüz, Balyoz davasında kararın açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Özgündüz Silivri Cezaevi önünde şöyle konuştu:

Bugün burada bir hukuk katliamı yapılmıştır. Hukuk silah olarak kullanılarak hukuk zulüm aracı olarak kullanılmıştır. Bir milletvekili olmaktan çok hukukçu kimliğimle bu açıklamayı yapıyorum. Savunma hakkı ihlal edilmiştir. Bugün yürürlükteki ceza usül kanunumuza göre 5 yıldan fazla cezası gerektiren suçlarda avukat olmadan hüküm kurulamaz. Son savunma alınamaz. Mahkeme avukatlar olmadan son savunmayı almıştır son sözlerini sormuştur ve en az 13 yıl 4 ay olmak üzere hapis cezası vermiştir. Mahkeme sanıkları 3'e ayırdı. Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına gibi sanıları öncelikle müebbet ağır hapis cezasına mahkum etti daha sonra eylem teşübbes aşamasında kaldığı için 20 yıl hapis cesası vermiştir. Saygun, Alan, Bek, Temizöz ve Balanlı gibi sanıkları öncelikle müebbet ağır hapis cezası ile cezalandırmış daha sonra eksik teşebbüs nedeniyle 18 yıl hapis cezasına düşürmüştür. Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu bir kısım sanığa ise hükümeti cebren görev yapmaktan men suçundan öncelikle ağırlaştırılmış müebet cezası vermiş. Daha sonra bunları 16 yıla düşürmüş. Burada ben hukuçcu olarak söylüyorum hüküm kurulamazdı. Hukuğun en temel ilkesi olan savunma hakkı ihlal edilmiştir. Hukuk katliamı yapılmıştır. Yeni ihtilal düzeninin ilk mahkeme kararıdır.

BALYOZ SANIKLARINDAN ORTAK MESAJ: VATAN SAĞOLSUN.

Balyoz kararlarının açıklanmasının ardından avukat Hüseyin Ersöz, sanıkların ortak mesajını açıkladı.

Ersöz'ün okuduğu açıklama şu şekilde:

"Çok talihsiz bir karar verildi. Bu konuyla ilgili olarak hakkında hüküm kurulmuş olan 250 tutuklu sanığın ortak kaleme almış oldukları bir metni paylaşmak isterim. Balyoz davasında toplu tutuklama ve toplu argılamayla işlenen yargı cinayeti bugün verilen kararla hukuk katliamına dönüşmüştür. Aslında katledilen cumhuriyet ve geleceğimiz olmuştur. Mahkemenin kararı bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü siyasi olan bu davanın neticesinde hukuki olması beklenmezdi. Biz bu mahkemenin adalete giden bütün köprüleri yıktığını 10 ğustos 2012 tarihinde yayınladığımız duyuruda vurgulamış, mahkemenin vereceği kararı tahmin ettiğimizi ve verilecek karardan korkmadığımızı belirtmiştik. Öngörümüz bizi anıltmadı. Bu mahkeme delilleri toplamayan savunmanın lehine olan delilleri adli emanette saklanmasına ve bir kısmının kaybolmasına sessiz kalan en önemli delilleri aylarca savunmaya vermeyen yalan ve iftara ürünü sözde delilleri değerlendirmeyen ve tartışamayn bilirkişi görevlendirmeyen tanık çağırmayan, savcının taleplerinin tamamına yakınının karşılayan, savunmanın taleplerinin hiçbirini karşılamayan ve bu uygulamarıyla hukuku ve savunmayı fiilen yok sayarak avukatsız yargılama yapan bir mahkemedir"

" TOPLUM VİCDANINDA SİNDİRİLMEYECEKTİR"

"Bu mahkeme akıl ve bilime karşı duruştur. İçinde adalet ve özgürlüğün olmadığı bir ülkede demokrasi de olmaz. Bizler dünya tarihinde örneği görülmeyen bir saldırıya uğrayan, özgürlükleri ve gelecekleri iftira ve yalanlarla çalınan şerefli insanlarız. Bu sürecte yaşananlar yapılanlar ve yapılmayanlar bir savcının basına yansıyan iftiralarında yer alan arzusuna rağmen toplum vicdanında sindirilmeyecektir. Canımız pahasına çok severek yaptığımz askerlik mesleğine son verilse ve her koşulda onurunu koruduğumuz üniformalarımız alınsa da birgün bizlere bu pusuyu kuran alçaklar hainler ve destekçileri meslek onurunu herşeyin üzerinde tutan savcı ve hakimlere mutlaka hesap verecek ve masumiyetimize rağmen yaşanan hukuksuzluk ve vicdansızlık karşısında her seviyede sessiz ve kayıtsız kalanlar ile çıkar sağlayanlar ise utanç duyacaklardır. Açıkca ilan ediyoruz ki devletimiz komplocu bir çete ile mücadelede başarılı olamamıştır. Komşu ülkelerdeki insan hakları ihlallerini önlemeye çalışan ve anlar için hak hukuk ve özgürlük isteyen devletimiz maalesef kendi ordusuna da yapılan ihlalleri haksızkları ve hukuksuzlukları önleyememiştir. Devletimizin bu düzmece davada TSK 'ya kaşı emperyalist ve cumhuriyet düşmanlarının kurduğu hain komployu görmememiş olması kabul edilemez bir zaafiyettir.

Diğer taraftan devletimiz bu komployu görmüş ve sessiz kalmış ise durum daha da vahimdir. Aziz Türk milleti emin olsun bizler vatanımıza milletimizi ve devletimize ve bayrağımıza asla ihanet etmedik. Vicdanımız tertemiz. Bizlerin değişmez başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'tür ve izleyiciğimiz yol akıl ve bilim yoludur. Bunu hiçbir güç değiştiremez. Vatan Sağolsun"

İŞTE BALYOZ DAVASI'NIN SANIK LİSTESİ:

1
Çetin Doğan
E.Orgeneral

2
Özden Örnek
E.Oramiral

3
Halil İbrahim Fırtına
E.Orgeneral

4
Ergin Saygun
E.Orgeneral

5
Nejat Bek
Korgeneral

6
Mustafa Korkut Özarslan
Korgeneral

7
Engin Alan
E.Korgeneral

8
Şükrü Sarıışık
E.Korgeneral

9
Ayhan Taş
E.Korgeneral

10
Ramazan Cem Gürdeniz
Tümamiral

11
İzzet Ocak
E.Tuğgeneral

12
Süha Tanyeri
E.Tuğgeneral

13
Bülent Tunçay
E.Top.Kur.Albay

14
Mehmet Kemal Gönültaş
E.Muh.Albay

15
Halil Yıldız
E.Per Albay

16
Refik Hakan Tufan
E.Albay

17
Orkun Gökalp
Muh.Albay

18
Erhan Kuraner
Per.Albay

19
Yunus Nadi Erkut
Per.Binbaşı

20
Nuri Ali Karababa
E.Tümgeneral

21
Mustafa Kemal Tutkun
E.Tuğgeneral

22
Gürbüz Kaya
Tümgeneral

23
Mustafa Çalış
E.Albay

24
Nurettin Işık
Tümgeneral

25
Hasan Basri Aslan
P.Kur.Albay

26
Ali Rıza Sözen
E.Top.Kur.Albay

27
İlkay Nerat
P.Kur.Kıd.Albay

28
İhsan Çevik
J.Astsubay

29
Veli Murat Tulga
Muh.Kur.Albay

30
Behzat Balta
E.Tümgeneral

31
Halil Kalkanlı
E.Tuğgeneral

32
Tuncay Çakan
E.Tümgeneral

33
Hasan Fehmi Canan
Tümgeneral

34
Salim Erkal Bektaş
Tümgeneral

35
Ahmet Yavuz
Tümgeneral

36
Ahmet Küçükşahin
E.P.Kur.Albay

37
Recai Elmaz
E.Kur.Albay

38
Erdal Akyazan
E.Kur.Albay

39
Ahmet Şentürk
E.Albay

40
Mümtaz Can
E.Albay

41
Ahmet Topdağı
E.Top.Kur.Albay

42
Cemal Candan
Hv.Sav.Kur.Albay

43
Gökhan Murat Üstündağ
E.Top.Kur.Albay

44
Fatih Altun
Topçu Kur. Albay

45
Faruk Oktay Memioğlu
E.Tuğgeneral

46
Mehmet Kaya Varol
E.Tuğgeneral

47
Recep Yıldız
E.Kur.Albay

48
Bekir Memiş
Tümgeneral

49
Ali İhsan Çuhadaroğlu
E.P.Kur.Albay

50
Harun Özdemir
E.Albay

51
Mehmet Yoleri
E.Kur.Albay

52
Namık Koç
E.Kur.Albay

53
Fuat Pakdil
E.Kur.Albay

54
Behçet Alper Güney
Muh.Binbaşı

55
Metin Yavuz Yalçın
E.Korgeneral

56
Yurdaer Olcan
Korgeneral

57
İhsan Balabanlı
Tümgeneral

58
Emin Küçükkılıç
E.Kur.Albay

59
Kasım Erdem
Tuğgeneral

60
Kemal Dinçer
E.Kur.Albay

61
Hakan Akkoç
Tuğgeneral

62
İkrami Özturan
İs.Kur.Albay

63
Burhan Göğce
Topçu Kur.Albay

64
Mustafa Erdal Hamzaoğulları
Muh.Kur.Albay

65
Mehmet Alper Şengezer
Tank.Kur.Albay

66
Doğan Fatih Küçük
Kr.Plt.Kur.Albay

67
Timuçin Eraslan
Muh.Binbaşı

68
Dursun Tolga Kaplama
Hv.Sav.Yüzbaşı

69
Doğan Temel
E.Korgeneral

70
Hayri Güner
E.Korgeneral

71
Recep Rıfkı Durusoy
E.Tuğgeneral

72
Mehmet Fikri Karadağ
E.Kur.Albay

73
Hamdi Poyraz
E.Albay

74
Hasan Hakan Dereli
E.Kur.Albay

75
Gökhan Gökay
Tuğgeneral

76
Faatih Musa Çınar
Topçu Kur.Albay

77
Zafer Karataş
Muh.Kur.Albay

78
Aytekin Candemir
Topçu Kur.Albay

79
Nihat Özkan
Muh.Kur.Albay

80
Hasan Nurgören
Muh.Kur.Albay

81
Sırrı Yılmaz
Topçu Kur.Albay

82
Barbaros Kasar
P.Kur.Albay

83
Murat Ataç
Tank.Kur.Albay

84
Bahtiyar Ersay
Topçu Kur.Albay

85
Mustafa Yuvanç
İs.Kur.Albay

86
Nedim Ulusan
Kur.Albay

87
Soydan Görgülü
Hv.Sav.Kur.Binbaşı

88
İsmet Kışla
Topçu Kur.Albay

89
Abdullah Zafer Arısoy
Topçu Albay

90
Abdullah Dalay
Tümgeneral

91
Lütfü Sancar
E.Korgeneral

92
Ahmet Feyyaz Öğütçü
E.Koramiral

93
Engin Baykal
E.Tümamiral

94
Özer Karabulut
E.Tümamiral

95
Mehmet Otuzbiroğlu
Koramiral

96
Hasan Hoşgit
E.Tuğamiral

97
Hüseyin Hoşgit
E.Tuğamiral

98
Kadir Sağdıç
Koramiral

99
Ali Deni Kutluk
E.Tümamiral

100
Mustafa Aydın Gürül
E.Tümamiral

101
Turgay Erdağ
Tuğamiral

102
Taylan Çakır
Dz.Kur.Albay

103
Ayhan Gedik
Dz.Albay

104
Ahmet Türkmen
Tuğamiral

105
Mehmet Fatih Ilğar
Tuğamiral

106
Cem Aziz Çakmak
Tuğamiral

107
Muharrem Nuri Alacalı
Dz.Albay

108
Ali Semih Çetin
Tümamiral

109
Şafak Duruer
Dz.Kur.Albay

110
Utku Arslan
Dz.Kur.Albay

111
Mehmet Ferhat Çolpan
Dz.Kur.Albay

112
Ümit Özcan
E.Dz.Kur.Albay

113
Fatih Uluç Yeğin
Dz.Albay

114
Levent Erkek
Tuğamiral

115
Levent Çehreli
Dz.Yarbay

116
Hakan İsmail Çelikcan
Shl.Güv.Albay

117
Ahmet Necdet Doluel
Shl.Güv.Albay

118
Dursun Çiçek
E.Dz.Kur.Albay

119
Ertuğrul Uçar
DzKur.Albay

120
Ali Türkşen
Dz.Kur.Albay

121
Tayfun Duman
Dz.Albay

122
Nihat Altunbulak
Dz.Kur.Albay

123
Ercan İrençin
Dz.Albay

124
Mustafa Karasabun
E.Tuğamiral

125
Bora Serdar
Dz.Albay

126
Levent Görgeç
Tuğamiral

127
İbrahim Koray Özyurt
Dz.Kur.Albay

128
Dora Sungunay
Dz.Albay

129
Soner Polat
Tümamiral

130
Meftun Hıraca
Dz.Albay

131
Yaşar Barbaros Büyüksağnak
Dz.Albay

132
Hasan Gülkaya
Dz.Albay

133
Faruk Doğan
Dz.Kur.Albay

134
Mücahit Erakyol
Dz.P.Kur.Albay

135
Ergün Balaban
Dz.Albay

136
Cemalettin Bozdaö
Dz.Yarbay

137
Taner Balkış
E.Kurgeneral

138
Abdullah Gavremoğlu
Tuğamiral

139
Kıvanç Kırmacı
Dz.Kur.Albay

140
Yusuf Ziya Toker
E.Kur.Albay

141
Cengiz Köylü
Hv.Per.Kur.Albay

142
Hanifı Yll Dirim
J.Kur.Albay

143
Cemal Temizöz
E.J.Albay

144
Bulut Ömer Mimıroğlu
Tuğgeneral

145
Hakan Sargın
E.Kur.Albay

146
Hüseyin Özçoban
J.Kur.Albay

147
Mustafa Koç
J.Kur.Albay

148
Ali Demir
J.İs.Kur.Albay

149
Kahraman Dikmen
J.Kur.Albay

150
Yusuf Kelleli
J.Kur.Albay

151
Hüseyin Polatsoy
J.Binbaşı

152
Hüseyin Topuz
J.Binbaşı

153
Murat Özçelik
J.Kur.Albay

154
Mustafa Önsel
J.Kur.Albay

155
Ali Aydın
Tuğgenaral

1Ş6
Hüseyin Bakır
E.J.Albay

157
Erol Ersan
J.Astsubay

158
Selahattin Gözmen
J.Başçavuş

159
Fikret Coşkun
J.Başçavuş

160
Altan Dikmen
Yüzbaşı

161
Osman Çetin
J.Astsubay

162
Murat Balkaş
J.Astsubay

163
Erdinç Atık
J.Yüzbaşı

164
Abdil Akça
J.Başçavuş

165
Uğur Üstek
J.Astsubay

166
Duran Ayhan
E.Astsubay

167
Levent Maraş
J.Astsubay

168
Hakan Ûktem
J.Astsubay

169
Mustafa Kelleci
J.Astsubay

170
Mustafa Aydın
J.Binbaşı

171
İmdat Solak
J.Başçavuş

172
Mutlu Kılıçlı
J.Astsubay

173
Hakan Yıldırım
J.Astsubay

174
Levent Güldoğuş
Yüzbaşı

175
Musa Farız
J.Başçavuş

176
Ertan Karaözlü
E.Astsubay

177
Arif Bıyıklı
J.Kd.Başçavuş

178
Ahmet Çetin
J.Binbaşı

179
Hüseyin Durdu
E.Astsubay

180
Rıfat Gurçam
Ord.Tek.Astsubay

181
Embiya Şen
J.Başçavuş

182
Abdurrahman Başbuğ
J.Binbaşı

183
Ahmettuncer
Topçu Kur.Albay

184
Gökhan Çiloğlu
J.Binbaşı

185
Halil Helvacıoğlu
Tümgeneral

186
Kubilay Aktaş
E.Kur.Albay

187
Mehmet Ulutaş
J.Yüzbaşı

188
Memiş Yüksel Yalçın
E.Kur.Albay

189
Suat Aytın
E.Kur.Albay

190
Ali Güngör
J.Astsubay

191
Yüksel Gürcan
J.Albay

192
Taner Gül
Dz.Albay

193
İsmail Karaoğlan
J.Muh.Tek.Astsubay

194
Ahmet Yanaral
Binbaşı

 

 

Davayla birleştirilen 2. Balyoz İddianamesi

195
Bilgin Balanll
Orgeneral

196
Turgut Atman
Korgeneral

197
İsmail Taş
Tümgeneral

198
Nedim Güngör Kurubaş
Tümgeneral

199
Bülent Kocababuç
Tümgeneral

200
Mustafa Erhan Pamuk
Tuğgeneral

201
Mehmet Eldem
Tuğgeneral

202
Halil Nejdet Akgüner
Dz.Kur.Albay

203
Mehmet Erkonmaz
Plt.Kur.Albay

204
Rafet Oktar
Dz.Kur.Albay

205
Sinan Topuz
Dz.Kur.Albay

206
Mehmet Örgen
Dz.Kur.Albay

207
Ahmet Dikmen
Dz.Albay

208
Servet Bilgin
Dz.Albay

209
Ahmet Erdem
Hak.Albay

210
Ahmet Zeki Üçok
Hak.Albay

211
Bülent Gün Çal
Hak.Albay

212
Onur Uluocak
Hak.Albay

213
Refik Levent Tezcan
Dz.Kur.Binbaşı

214
Ayhan Üstûnbaş
Dz.İstih.Binbaşı

215
Hakan Büyük
E.Albay

216
Ahmet Sinan Ertuğrul
Tümamiral

217
Beyazıt Karataş
Ktümgeneral

218
Emin Hakan Özbek
Albay

219
Ali Cengiz Şirin
Albay

220
Cumhur Eryüksel
Albay

221
Doğan Uysal
Binbaşı

222
Tülay Delibaş
Hak.Yüzbaşı

 

 

Davayla birleştirilen 3. Balyoz İddianamesi

223
Abdullah Can Erenoğlu
Korgeneral

224
Abdullah Cüneyt Küsmez
Jandarma Kurmay Albay

225
Abdülkadir Eryılmaz
E.Jandarma Tümgeneral

226
Adem Ceylan
Dz.Kd.Başçavuş

227
Ahmet Hacıoğlu
Jandarma Kurmay Albay

228
Ahmet Bertan Nogaylaroğlu
E.Tümgeneral

229
Ahmet Gökhan Rahtuvan
Dz.Kur.Binbaşı

230
Ali Gözmek
Yüzbaşı

231
Ali Sadi Ünsal
Tuğamiral

232
Ali Tarık Akça
E.Hv.Kur.Albay

233
Ali Yasin Türker
Dz.Kur.Albay

234
Alpar Karaahmet
Dz.Kur.Albay

235
Alpay Çakarcan
Dz.Kur.Albay

236
Armağan Aksakal
Dz.Yarbay

237
Aşkın Öztürk
E.Dz.Kur.Albay

238
Aşkın Üredi
Dz.Albay

239
Atilla Özler
Hv.Tümgeneral

240
Aydın Sezenoğlu
Dz.Albay

241
Ayhan Gümüş
Hv.Tümgeneral

242
Ayhan Türker Koçpınar
Dz.Kur.Albay

243
Aykar Tekin
Dz.Kur.Albay

244
Aziz Yılmaz
J.Kur.Albay

245
Bahadır Mustafa Kayalı
Dz.Kur.Albay

246
Bayram Ali Tavlayan
Dz.Kur.Albay

247
Berker Emre Tok
Dz.Kur.Albay

248
Berna Dönmez
E.Hv.Öğ.Albay

249
Binali Aydoğdu
E.Dz.Yarbay

250
Bülent Olcay
Dz.Kur.Albay

251
Bülent Akalın
Kıd.Başçavuş

252
Cafer Uyar
Hv.Başçavuş

253
Cahit Serdar Gökgöz
Dz.Albay

254
Can Bolat
P.Kur.Albay

255
Canatan Turgut
Kd.Başçavuş

256
Celal Kerem Eren
Dz.Kur.Albay

257
Cenk Hatunoğlu
Hv.Yarbay

258
Cüneyt Sarıkaya
K.Plt.Kur.Albay

259
Çetin Can
Hv.Plt.Yarbay

260
Davut İsmet Çinkır
Hv.Kur.Albay

261
Deniz Cora
Koramiral

262
Derya Günergin
Dz.Kur.Albay

263
Derya Ön
Abay

264
Devrim Rehber
Dz.Yarbay

265
Ender Kahya
Dz.Kur.Albay

266
Ender Güngör
Dz.Kur.Albay

267
Engin Kılıç
Dz.Kur.Albay

268
Enver Aksoy
Dz.Kur.Binbaşı

269
Erdal Yıldırım
E.Orgeneral

270
Erdem Caner Bener
Tümamiral

271
Erden Ülgen
E.Hv.Kur.Albay

272
Erdinç Yıldız
Dz.İsth.Başçavuş

273
Erdint Altıner
Dz.Kur.Albay

274
Erdoğan Koçoğlu
Dz.Kur.Albay

275
Erhan Şensoy
Dz.Kur.Albay

276
Erhan Kubat
J.Kur.Albay

277
Eyüp Aktaş


278
Fahri Can Yıldırım
Tuğamiral

279
Fahri Yavuz Uraz
Dz.Kur.Albay

280
Fikret Güneş
Tümamiral

281
Güllü Salkaya
Hv.Sivil Memur

282
Gürkan Yıldız
E.Plt. Binbaşı

283
Gürkan Koldaş
Dz.Yarbay

284
Gürsel Çaypınar
Dz.Kur.Albay

285
Hakan Ilıca
Dz.Binbaşı

286
Hakan Mehmet Koktürk
Dz.Kur.Albay

287
Haldun Ermin
Dz.Kur.Albay

288
Hannan Şayan
Dz.Albay

289
Hasan Özyurt
Dz.Kur.Albay

290
Haydar Mücahit Şişlioğlu
Tümamiral

291
Hüseyin Çınar
Dz.Kur.Albay

292
Hüseyin Dilaver
Hv.Kur.Albay

293
İbrahim Özdem Koçer
Dz.Kur.Albay

294
İlker Yunus
E.Dz.Astsubay

295
İsmail Taylan
Tuğamiral

296
Kadri Sonay Akpolat
Dz.Kur.Albay

267
Kemalettin Yakar
Dz.Binbaşı

298
Kenan Yüce
Dz.Kd.Başçavuş

299
Korcan Pulatsu
Hv.Korgeneral

300
Kubilay Baloğlu
Hv.Tuğgeneral

301
Kürşat Güven Ertaş
Dz.Yarbay

302
Levent Ergün


303
Levent Ersöz
E.Tuğgeneral

304
Levent Kerim Uça
Dz.Kur.Albay

305
Mehmet Aygün
Kur.Albay

306
Mehmet Baybars Küçükatay
Dz.Kur.Albay

307
Mehmet Can Okyay
Yüzbaşı

308
Mehmet Cem Kızıl
Kur.Yüzbaşı

309
Mehmet Cem Çağlar
Dz.Binbaşı

310
Mehmet Cem Dalkanat
Kur.Albay

311
Mehmet Koray Eryaşa
Dz.Albay

312
Mehmet Seyfettin Alevcan
E.Yarbay

313
Mesut Zafer Sarı
Dz.Kur.Albay

314
Mete Demirgil
Dz.Albay

315
Muharrem Selçuk Ünal


316
Murat Dülek
Dz.Başçavuş

317
Murat Ünlü
Dz.Kur.Albay

318
Murat Özenalp
Dz.Kur.Albay

319
Murat Saka
Dz.Kur.Albay

320
Murat Bektaşoğlu
E.Hv.Astsubay

321
Mustafa İlhan
Tuğgeneral

322
Mustafa Haluk Baybaş
Dz.Kur.Albay

323
Nadir Hakan Eraydın
Tuğamiral

324
Nail ilbey
J.Kur.Albay

325
Namık Sevinç
Hv.Plt.Kur.Albay

326
Necdet Tunç Sözen
Hv.Plt.Kur.Yarbay

327
Nuri Üstüner
Dz.Kur.Albay

328
Nuri Selçuk Güneri
Dz.Kur.Albay

329
Oğuz Türksoyu
J.Kur.Yarbay

330
Osman Başıbüyük
E.Hv.Kur.Albay

331
Osman Kayalar
Tuğamiral

332
Osman Fevzi Güneş
Dz.Albay

333
Ökkeş Alp Kırıkkanat
E.Dz.Kur.Albay

334
Ömer Faruk Ağa Yarman
HAVELSAN Gen.Müd.

335
Önder Çelebi
Dz.Kur.Albay

336
Özgür Ecevit Taşçı
J.Binbaşı

337
Ramazan Kamuran Göksel
Dz.Kur.Albay

338
Rasim Arslan
E.Hv.Korgeneral

339
Recep Yavuz
J.Astsubay

340
Rıdvan Ulugüler
Hv.Korgeneral

341
Sami Yüksel
Topçu Kur.Albay

342
Sefer Kurnaz
E.Hv.Kur.Albay

34 3
Sencer Başat
Dz.Albay

344
Serdar Okan Kırçiçek
Tuğamiral

345
Serhat Dizdaroğlu
Dz.Kur.Albay

346
Suat Dönmez


347
Süha Civan
Dz.Kur.Albay

346
Süleyman Namık Kurşuncu
Hv.Plt.Kur.Albay

349
Şafak Yürekli
Tuğamiral

350
Şenol Büyükçayır
Hv.Kur.Albay

351
Tevfik Özkılıç
P.Korgeneral

352
Tuncay Küçük
Astsubay

353
Turgay Yamaç
E.Dz.Albay

354
Turgay Bülent Göktürk
E.P.Kur.Albay

355
Turgut Ketken
E.Dz.Albay

356
Uğur Uzal


357
Ümit Metin
Dz.Kur.Albay

358
Yalçın Ergül
Hv.Tümgeneral

359
Yaşar Dilber
P.Kur.Albay

360
Yavuz Kılıç


361
Yusuf Arat
Dz.Plt.Kur.Albay

362
Yusuf Volkan Yücel
Dz.Kur.Albay

363
Yüksel Gamsız


364
Zafer Erdim İnal
Dz.Kur.Albay

365
Ziya Güler
Hv.Korgeneral

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.