1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balıkesir'e 'şehit ateşi' düştü

Balıkesir'e 'şehit ateşi' düştü

Suriye sınırında yer alan Köprübaşı Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. MSB'den yapılan açıklamada saldırı sonucu 3 asker ve bir sivil yaralanırken, 1 askerimiz şehit oldu...

A+A-

Gaziantep’in Karkamış ilçesine ise son yarım saat içerisinde 10’u aşkın havan saldırısı gerçekleştirildi.

Suriye'den atılan havanlardan biri Köprübaşı Hudut Karakolu’na isabet ederken, karakoldaki 4 asker ve bir sivil yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

MSB’nin açıklamasında “Gaziantep Karkamış’ta Hudut Karakolumuza yapılan terör saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” denildi.

Yaralı askerler Gaziantep ve ilçelerindeki hastanelere kaldırılırken, hudut birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde saldırılara karşılık verildiği bildirildi.

ŞEHİT ATEŞİ BALIKESİR'E DÜŞTÜ

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki Köprübaşı Hudut Karakolu'na, Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden teröristlerce yapılan ÇNRA/ havan saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Er Oktay Salar'ın acı haberi, Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı kırsal Çamavşar Mahallesi'nde oturan babası Mehmet Salar (44) ve annesi Fatma Salar’a (40) ulaştı.

Balıkesire şehit ateşi düştü

Askeri yetkililerden acı haberi alan ve fenalaşan Mehmet Salar’a, sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu. Türk bayrağı asılan eve taziye için ailenin yakınları ve komşuları geldi. 

Şehit Piyade Er Oktay Salar'ın evin tek çocuğu olduğu ve tezkeresine 2 ay kaldığı öğrenildi. Şehit Piyade Er Osman Salar, yarın memleketi Balya ilçesi kırsal Çamavşar Mahallesi'nde düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.