1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balıkesir gece süresince beşik gibi sallandı

Balıkesir gece süresince beşik gibi sallandı

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde dün gece saat 23.14'te yerin 7.7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedilen depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi.

A+A-

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, dün gece saat 23.14’te yerin 7.7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre ise deprem 4.6 büyüklüğünde yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

AFAD tarafından deprem ile ilgili yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BALIKESİR BEŞİK GİBİ SALLANDI
Kandilli’den yapılan açıklamaya göre dün gece saat 23:24’te 4,3 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, dün gece saat 23.46’da yerin 7.8 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise dün gece saat 23.46’daki depremin 14.36 kilometre derinlikte 4 büyüklüğünde gerçekleştiğini bildirdi.

Depremlerin Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul gibi çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

3 SAAT İÇİNDE 30 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ
Balıkesir’de dün gece 23.14’de meydana gelen ve vatandaşları sokağa döken 4.6 şiddetindeki depremin ardından 3 saat içinde 30 deprem meydana geldi. 4.1 ile 1.3 arasında değişen şiddetteki depremler artçı olarak nitelendirildi.

DEPREMİN MERKEZİNDE VATANDAŞLAR SOKAKTA
Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde meydana gelen şiddetli depremin merkez üssü Akçaköy kırsal mahallesinde vatandaşlar geceyi sokakta yaktıkları ateşin başında geçirdi.

Bazı mahalle sakinleri evlerinin önünde yaktığı ateşin başında beklerken, bazı vatandaşların ise soğuktan korunmak için evlerinden çıkmadığı görüldü.

BALIKESİR’DE OKULLAR TATİL Mİ?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bugün okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, kendisinin de balkonda otururken depreme yakalandığını belirtti.

Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız ‘vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir’ dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30’a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız bugün eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz.”

YUNANİSTAN’DA DEPREM
Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Yunanistan’da saat 00.58’de yerin 30 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK”
Balıkesir’deki depremlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, “Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi.” şeklinde konuştu.

CAN VE MAL KAYBI AÇIKLAMASI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir’de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

“KORKTUK, PANİKLE SAĞA SOLA KOŞUŞTURDUK”
Panik yaşayarak evlerinden ve iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarını aradı.

Vatandaşlardan Zeki Kolçak, yaptığı açıklamada, Ankara’da yaşadığını ve kızını ziyaret etmek için Balıkesir’e geldiğini söyledi.

Depreme evdeyken yakalandıklarını belirten Kolçak, “Korktuk, panikle sağa sola koşuşturduk ve evden çıktık. Şu an bekliyoruz. Burada biraz daha bekleyip eve çıkmayı düşünüyoruz.” dedi.

Üniversite öğrencisi Güray Delibaş da daha önce Van depremini yaşadığını belirterek, “O duyguları yeniden yaşadık. Arkadaşlarla dışarıdayız. Sabaha kadar burada beklemeyi planlıyoruz. İnşallah yeniden deprem olmaz. Van depremini yaşayan biriyim. O duyguyu çok iyi biliyorum. İnşallah yıkılan binalar olmaz.” diye konuştu.

BAYILAN ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI
Bu arada ilçedeki bir kız yurdunda kalan ve deprem nedeniyle korkudan bayılan bir kız öğrenci 112 Acil Servis ekibince Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kaldırıldı.Kız öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HASTANELERE 18 KİŞİ BAŞVURDU
Altıeylül’de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından 18 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada, depremin ardından bazı vatandaşların panik yaşadığını söyledi.

Kendilerine intikal eden ciddi bir durumun olmadığını belirten Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

“Şu an için hastanelerimize 18 kişi başvurdu. Herhangi ciddi bir durum söz konusu değil. Deprem anında oluşan panikten dolayı bazı vatandaşlarımız bayılmış. Bazıları ise evden dışarıya çıkma esnasında dolap kapağı gibi yerlere kafasını çarpmış. Hepsi ayakta tedavi oldu. Çok şükür ciddi bir durum yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.