1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakırköylü Mali Müşavirler genel kurulda buluştu

Bakırköylü Mali Müşavirler genel kurulda buluştu

Bakırköy Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Bakırköy Şubesi, olağan kongresini Bakırköy İş İnsanları Derneği toplantı salonunda yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Kenan Mülayim yaptı.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kenan Mülayim, katip üyeliklerini Mehtap Elgün ve Filiz Çömez yaptılar.

Önceki dönem Türmob Genel Başkanı Masis Yontan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Birliği Derneği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç'in katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Hamit Gören, meslektaşlarının sorunlarını yakinen bildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında; "Meslektaşlarımızın bu zamana kadar gelen bütün problemlerini biliyoruz. Birkaç başlık altında toplarsam; tahsilat sorunu, angaryalar, haksız rekabet, bir de mali tatilimiz var. Mali idarenin kullandığı ama meslektaşlarımızın kullanamadığı. Kdv oranını neden %8'de diretiyoruz, neden %1 de diretmiyoruz? Bunları konuşmamız lazım. İnter firması ile Light firması 2016 yılında Türkiye'de hayal kurma araştırmasını yapıyor. 8-55 yaş arası 2000 denek içerisinde hayal kurma araştırması sonucunda genç yaş grubunda yüzde 50 hayal kurma yetisine sahipken daha ileri yaşlarda hayal kurma yetisi yüzde 15'lere geriliyor. Hayal kuramıyoruz." dedi.

bakirkko.jpg

Başarmanın yolu inanmaktır
Konuşmasını imkansızı gerçekleştirmenin yolunun inanmak olduğunu söyleyerek sürdüren Gören, "Biz imkansızı gerçekleştirmenin tek yolunun inanmak olduğunu biliyoruz. İnancımızı yitirmedik, artarak devam ediyor. Bakırköy hiçbir zaman kaybetmeyecek, ya kazanacak ya da öğrenecek diyen Gören, konuşmasını Sabahattin Ali'nin "Satın alınmayan şeyleri severim ben; Deniz gibi, gökyüzü gibi, ay ve güneş gibi ve sevgi gibi dizeleriyle tamamladı.

bakirkoyo-001.jpgBakırköy Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Onur Kurulu Başkanı İrfan Demirci'de söz alarak;
Ankara'da bulunan Türmob'un sadece yazı yazarak meslektaşın haklarını koruyamayacağını, bunun için gerekirse Maliye Bakanlığının merdivenlerini aşındırması gerektiğini söyleyerek, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa şubeleri haricinde İstanbul Mali Müşavir odası ve Türmob yöneticilerinin birçok derneğin seçimlerine gittiğini fakat bu iki derneğin genel kurullarına katılmamalarını esefle kınadığını belirtti. Oda yöneticilerinin hangi düşünce ile bunları yaptıklarını anlamadığını ve bu bağlamda, tüm oda Yöneticilerini Allah'a havale ettiğini söyledi.
 

Önceki dönem MMMBD Genel Başkanı Serdar ÖZKAN'da yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

45 yıl önce 1976 yılında kurulan MMMBD’nin Bakırköy şubesinin 17. Olağan genel kurulunu yapıyoruz, Tüm Mali Müşavirlerin yakınen bildiği ve yaşadığı mesleki sorunlarımızın, Her genel kurulda kürsüden tek tek anlatmaktan artık vaz geçilmeliyiz, Buralar yöneticilerin ağlama duvarı olmaktan çıkarmak zorundayız ve çözüm önerilerini konuşmalıyız.
Türkiye’ nin dört bir tarafındaki Dernek şubelerimizin Genel Kurullarına katılan Türmob yöneticileri, İsmmmo başkanı ve kurul üyeleri, ait oldukları grubun seçimi alamadığı, alamayacağı Muhalif düşünceye sahip dernek şubelerinin Genel kurullarına katılmıyorlar, bu olmaz, olmamalı kınıyorum. Türmob ta, İsmmmo da bir gruba ait kuruluşlar değildir, Bu kurumların temsilcilerinin şahsiyeti ile bir ilgimiz yok ancak Görevde oldukları sürece kurumu eşit ve adil olarak temsil etmeleri gerekir.
Mesleğimizin 30 yıldan beri artarak biriken sorunlarını mevcut yöntemlerle çözülemeyeceği tüm kesimlerce anlaşılmış durumda ve 30 yıldan beri aynı anlayışın Mesleği yönettiğinden bu yöntem değişikliği de mümkün değil. Burada görev sivil toplum kuruluşlarımız olan Derneklerimize düşüyor. Derneklerimizin bizleri, farklı anlayış ve düşünceye sahip meslek mensuplarını bir araya getirip çözüm için birlikte yürümeyi başarmalıyız.
Kurum temsilcilerimiz eleştirilmekten çekinmemeli ve rahatsız olmamalı, hakaret içermediği sürece. 130 bin Meslek mensubunu temsil ediyorlar, çare için müracaat edilecek adres doğal olarak Türmob ve odalar olduğunu idrak etmeliler.
Görevini tamamlamış MMMBD Bakırköy şubesi derneğimizin başta Hamit Gören ve yönetim, Denetim, Onur kurulu ve delegelere teşekkür eder, yeni seçilecek arkadaşlarımıza da üstün başarılar dilerim." 

 

Gören'le İkinci dönem
Bakırköy İş İnsanları Derneği'nde gerçekleşen kongreye katılan üyelerin oylarının tamamını alan Hamit Gören, tek aday olarak girdiği seçimde mali müşavir ve muhasebeci delegelerin kendisine olan güvenlerini tazeleyerek ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu.baskaanbakirk.jpg

 

Yapılan seçimler sonrası yönetim ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU 
Hamit Gören
Yalçın Topal
Rıza Başak
Hacı Göçerler
Şenol Yetişkin
Ömer Kürşat Tekin
Ümmühan Yalçınkaya

DENETLEME KURULU 
Ersin Göktaş
Cemil Göktaş
Ceyhun Gülşen

ONUR KURULU
İrfan Demirci
Kenan Mülayim
İsmet Çetin Ergüden

SEÇİLENLERİN LİSTESİ TAM OLARAK ŞÖYLE:bakirkoyliste.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.