1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakanlık'tan Ağaoğlu'na yanıt

Bakanlık'tan Ağaoğlu'na yanıt

Orman ve Su İşler Bakanlığı, Ali Ağaoğlu'nun Maslak'ta inşa ettiği projesinde iddia edildiğinin aksine Fatih ormanının kullanım haklarının grubun elinde olmadığını açıkladı

A+A-

İşadamı Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesi ile ilgili kurumlardan farklı açıklamalar geliyor.

Çevrecilerin proje alanında binlerce ağacın kesileceği yönündeki eleştirilerine 'Projemiz için 320 bin değil tek bir ağaç dahi kesilmemiştir" açıklaması yapan Ağaoğlu'na bu kez Orman ve Su İşler Bakanlığı yanıt verdi.

Bakanlık, kamuoyunda eleştirilere neden olan İstanbul Fatih Ormanı'nın bir konut projesine tahsis edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtti.

REKLAM İÇİN İZİN ALMADILAR

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu grup tarafından yapılacak inşaat projesi, Fatih Ormanı sınırları dışında yer almaktadır. Fatih Ormanı'ndan herhangi bir tahsis söz konusu değildir. Ayrıca projenin tanıtım filminin Bakanlığımız sorumluluk alanında yer alan Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine dair Bakanlığımızdan alınmış bir müsaade de bulunmamaktadır.

Projenin web sitesinde proje alanının kuzeyden Fatih Ormanı'na komşu olduğu ve ormanın kullanım haklarının grubun elinde bulundurulduğu ifadelerine yer verilmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu iddia, kamuoyunu ve vatandaşlarımızı yanıltmakta ayrıca Bakanlığımızın adı ticari maksatla hukuksuz şekilde kullanılmaktadır. Bu tür yanlış beyanlara itibar edilmemesi hususu basının ve kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.”

AĞAOĞLU ELEŞTİRİLERE NE DEMİŞTİ?

Ali Ağaoğlu, projelerine karşı başlatılan kampanya ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Yeşilist web sitesinde ‘Maslak 1453’ projemiz hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz bir kampanya başlatılmıştır.
Fatih Ormanı yakınında yer alan projemizin bulunduğu saha daha önce kısmen askeriyenin atış poligonu, kısmen de döküm sahası olarak kullanılmaktaydı. Bu proje de diğer projelerimiz gibi çevreci yaklaşımımız ile geliştirilmiştir. Bu doğrultuda inşa edilen Maslak 1453 projemiz uluslararası kriterlere sahip çevre dostu ‘ Leed Gold ‘ sertifikası adayıdır.

Ağaoğlu Şirketler Grubu ana felsefesi doğrultusunda çevrenin korunması hedefiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nin destekçisi olmuştur. Ayrıca çevre bilincinin topluma yayılması için Ekoyapı Dergisi, yesilbina.com, yesilmimari.com web siteleri, basın ilanları ile çevre ve doğayla ilgili sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam etmektedir. Projemiz için 320.000 değil tek bir ağaç dahi kesilmemiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.